-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 24

Galvos skausmas Vitoldui Masalskiui: traumuoti žalgiriečiai ir sekinančios trenerio paieškos

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmadienio rytą išvyko į pirmą Eurolygos akistatą svečiuose. Rytoj Malagoje žalgiriečiai susitiks su solidžiai sezoną pradėjusia „Unicajos“ ekipa. Iššūkis lauks ir laikinai vyriausiojo trenerio pareigas einančio Vitoldo Masalskio, kuris atskleidė, kokios problemos šiuo metu kamuoja komandą.
Vitoldas Masalskis
Vitoldas Masalskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Masalskis „Žalgirio“ trenerio postą perėmė praėjusią savaitę po to, kai iš ekipos buvo atleistas graikas Iliasas Zouras. Dvejos rungtynės LKL pirmenybėse V.Masalskiui susiklostė pergalingai, tačiau lengvo mūšio Malagoje tikėtis neverta.

„Varžovai savaitgalį laimėjo dar vienas geras rungtynes. Savo čempionate jie žengia be pralaimėjimų. Jiems būdingas ispaniškas krepšinio stilius – greitis ir stiprūs ekipos lyderiai. Turėsime su jais problemų. Ne paslaptis, kad ta nežinomybė dėl trenerio turi įtakos mūsų žaidėjams. Tikiuosi, kitą savaitę viskas išsispręs“, – Vilniaus oro uoste žurnalistams kalbėjo V.Masalskis.

Krepšinio specialistas atskleidė, kad net trys „Žalgirio“ krepšininkai yra patyrę traumas: „Turime bėdų – DeJuanui Collinsui sumuštas blauzdos raumuo, kuris taip greitai nesusitvarko. Milovanas Rakovičius gydosi keturgalvio raumens traumą, o Tadas Klimavičius mače su „Baltais“ susižeidė petį. Nors ir traumuoti, bet jie žais.“

Laikinasis strategas neslepia – šiuo metu jis miega po keturias valandas per parą, nes turi atlikti ir trenerio, ir sporto direktoriaus pareigas. „Jaučiuosi tarsi įmestas į skęstantį laivą. Nėra lengva suderinti du darbus. Neįmanoma taip staigiai atėjus kažką pakeisti. Reikia, kad komanda pajustų trenerį, o aš pajausčiau juos. Keturis mėnesius buvau šalia komandos, tačiau būti treneriu – visai kas kita“, – atviravo V.Masalskis.

„Žalgirio“ komandos garbę 1972–1985 metais gynęs V.Masalskis teigia, kad dabar pagrindinė jo užduotis – kuo greičiau padėti rasti trenerį. „Prieš sezoną tokie dalykai, kaip mano vadovavimas komandai, nebuvo planuoti. Tikrai negalvoju apie tai, kad galėčiau „Žalgirį“ treniruoti visą sezoną“, – sakė sporto direktorius.

V.Masalskis pasakojo, kad istorijoje su Kęstučiu Kemzūra paskutinis taškas dar nėra padėtas. „Kęstas dar turi laiko pagalvoti. Jam nėra pasakyta „ne“. Jeigu jis apsispręs, kad nori dirbti pagal jam išdėstytas sąlygas, mes tikrai norėsime jį matyti“, – tikino sporto direktorius.

V.Masalskio teigimu, prioritetas yra teikiamas strategams iš Lietuvos, tačiau aukščiausio lygio treneriai iš mūsų šalies šiuo metu yra užimti. „Visi tie treneriai yra garbingi, gerai išmano savo darbą ir jie tikrai nepuls į „Žalgirį“ mesdami visus savo darbus. Greičiausiai mums teks rinktis iš užsieniečio“, – sakė V.Masalskis.

Jis pasakojo, kad Kauno klubas sieks bent jau asistentų pareigas paskirti lietuviams. Su kokiais treneriais iš užsienio šiuo metu derasi Kauno „Žalgiris“, V.Masalskis negalėjo atskleisti, bet patikino, kad derybos vyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius