Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 31

Garastas: „Atėjo laikas jauninti Lietuvos rinktinę“

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas patvirtino, kad Šarūnas Jasikevičius šią vasarą nacionalinės komandos marškinėlių nevilkės. Abejonėms gaubiant ir kitų rinktinės lyderių dalyvavimą pasaulio čempionate Turkijoje, LKF prezidentas pareiškė, jog atėjo metas jauninti rinktinę.
Vladas Garastas
LKF prezidentas V.Garastas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Galbūt pats likimas mums diktuoja tokį scenarijų, – svarstė V.Garastas. – Jeigu mes Turkijoje ir toliau bandysime bet kokia kaina remtis savo senais žaidėjais, tai įdomu, kas mūsų laukia 2011 metų čempionate Lietuvoje?“
 

„Suprantu, po prasto pasirodymo praėjusių metų Europos čempionate visi laukia pergalių, tačiau manau, kad jau Lenkijoje reikėjo išbandyti keletą jaunų žaidėjų. Aišku, sunku Lietuvos žiūrovams pasakyti, jog jūs nenusiminkite, nepykite, kad dabar pralaimėsime, o kitais metais duosime visiems į kailį, – kalbėjo LKF prezidentas. – Palaikau rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros nuomonę, kad rinktinėje turi žaisti tie, kurie tuo metu yra patys geriausi. Juk vyks pasaulio čempionatas, kovosime dėl Lietuvos įvaizdžio, o pralaimėjimai nepatinka niekam.“

– Ar Š.Jasikevičius pranešė savo sprendimą dėl nedalyvavimo rinktinėje?

Taip, jis tikrai nedalyvaus. Sakė, kad vasarą bus užsiėmęs.

Kokia situacija su kitais rinktinės kandidatais?

Aiškaus atsakymo dar nedavė Rimantas Kaukėnas. Problemos dėl jo tėvo sveikatos. Neaišku ir dėl brolių Lavrinovičių. Tačiau dabar sunku kalbėti, matysime, kas susirinks į treniruočių stovyklą.

Kuriuos iš jaunų krepšininkų įvardytumėte kaip subrendusius iki rinktinės lygio?

Man patiko kadaise pasaulio trenerių seminare išsakyta mintis, kad spauda savo rašiniais kartais apeina žaidėjo meistriškumą. Jis nėra toks geras, kaip apie jį rašoma. O dabar pažiūrėkite: Donatas Motiejūnas – antras Arvydas Sabonis, Jonas Valančiūnas – antras A.Sabonis. Tačiau A.Sabonis 18 metų jau buvo pasaulio čempionas, o ką pasiekė D.Motiejūnas ir J.Valančiūnas? Dar net nežaidė  rinktinėje.

Retas iš tų giriamų krepšininkų supranta dar nesąs toks geras. Jie nebeįdeda darbo, triūso ar panašiai. Pagyros žmogų veikia. Aišku, kritika kartais irgi smukdo, tačiau manau, kad per anksti girti nereikia.

Žinoma, tie krepšininkai yra labai talentingi. Apskritai Lietuvos jaunimas visur skina medalius, tačiau kur jie dingsta po 20 metų? Čia Lietuvos krepšinyje yra balta dėmė, turime daug dirbti. Manau,  daugiau prisidėti galėtų ir geriausios Lietuvos komandos. Pavyzdžiui, ką mes dabar galime į rinktinę paimti iš Vilniaus „Lietuvos ryto“? Artūrą Jomantą, Martyną Gecevičių, ir viskas. O iš Kauno „Žalgirio“? Galbūt Martyną Pocių ir Mantą Kalnietį. Jūs manote, kad nuvykę į pasaulio čempionatą jie kovotų dėl pergalių? Abejoju.

Paaiškėjo 2011 metų Europos čempionato data

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) paskelbė tikslią 2011 metais Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų čempionato datą – pirmenybės vyks rugsėjo 3–18 dienomis.

Čempionato burtų traukimo ceremonija numatoma kitų metų pradžioje (antroje sausio mėnesio pusėje) Vilniuje. Tuo tarpu prekiauti bilietais žadama pradėti nuo 2011 metų kovo.

Kol kas neaišku, kuriame mieste grupės varžybas žais Lietuvos rinktinė. Tai turėtų paaiškėti šių metų rugsėjį, kai LKF pasirašys sutartis su miestais, kuriuose vyks pirmenybės. Anot 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktoriaus Mindaugo Špoko, rinktinė žais tame mieste, kuris sudarys geriausias sąlygas.

LKF prezidentas V.Garastas pridūrė, kad artėjančioms pirmenybėms pasiruošta maždaug 50 procentų. „Atlikome jau apie 50 proc. visų darbų. Intensyviai dirbame toliau, esame nusiteikę optimistiškai ir tikime, kad viskas pavyks puikiai, – sakė V.Garastas. – Reikia tik džiaugtis, kad teisė rengti čempionatą mums buvo patikėta dabar. Po paskutinio „FIBA Europe“ valdybos posėdžio, kuriame buvo nuspręsta nuo 2013 metų čempionato didinti komandų skaičių iki 24 (dabar 16-a), o už turnyro surengimo teisę mokėti 8 mln. eurų (dabar 3 mln. eurų), manau, 21-ajame amžiuje Baltijos šalys Senojo žemyno pirmenybių surengti nepajėgs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius