-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 27

Gecevičius: naktimis keldavausi dėl Jordano, bet žaviuosi Jasikevičiaus žaidimu

Tinklalapis BasketNews.lt pristato dar vieną skaitytojų interviu su Lietuvos krepšininku. Šį kartą į jūsų pateiktus klausimus atsakė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos lyderis Martynas Gecevičius.
Vilniaus „Lietuvos rytas“ žaidžia pirmąsias naujojo Eurolygos sezono rungtynes namie su Stambulo „Efes Pilsen“ krepšininkais.
M.Gecevičius džiaugiasi, kad žaidžia Vilniaus komandoje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Martynai, jei nebūtum krepšininkas, kokią profesiją rinktumeisi?

– Vaikystėje visada norėjau būti policininkas arba astronautas. O dabar visai įdomus atrodo krepšinio trenerio darbas. Baigęs krepšininko karjerą greičiausiai tapsiu treneriu.

– Sveiki Martynai, esate vienas geriausių metikų Lietuvoje. Iš kur toliausiai esate pataikęs? Nesilažinote su kuo nors, kuris pirmas iš žiūrovų tribūnų pataikys į krepšį?

– Toliausiai esu pataikęs turbūt nuo baudų metimo linijos į kitą krepšį. O iš tribūnų yra tekę mėtyti prieš porą metų „Siemens“ arenoje, tačiau tai buvo juoko forma. Su komandos draugais bandėme laimę, vis dėlto niekas taip ir neįmetė.

– Martynai, ar esi tikras „Lietuvos ryto“ patriotas? Ar priimtumei „Žalgirio“ pasiūlymą žaisti Kauno komandoje, jei kontraktas jų būtų patrauklesnis?

– Aš esu vilnietis. Visada svajojau žaisti „Lietuvos ryte“. Augau su ta mintimi, kad kada nors pakliūsiu į tą komandą, ir tai išsipildė. Esu pagalvojęs, kas būtų, jei „Lietuvos rytas“ nesiūlytų, o pasiūlytų „Žalgiris“. Atvirai šnekant, džiaugiuosi, kad taip nebuvo.

– Asmeniškai labai gerbiu Rimą Kurtinaitį, bet norėčiau paklausti, kuo Rimas tau patinka kaip treneris? Kas pasikeitė sulig jo atėjimu į komandą?

– Rimas Kurtinaitis yra puikus treneris. Jis tai įrodė pernai, kai laimėjome viską. Treneris tai įrodinėja ir šiais metais. Šiame sezone mūsų komanda tikrai silpnesnė, bet mums sekasi visai neblogai. Manau, tai didelis jo nuopelnas. R.Kurtinaitis mėgsta tvarką ir yra reiklus tiek treniruotėse, tiek varžybose. Toks, koks ir turi būti treneris. Ypač jauniems žaidėjams.

– Sveikas Martynai. Su kokiu pasaulio krepšininku norėtum sužaisti vienas prieš vieną ir, žinoma, jį nugalėti?

– Aš užaugau su Michaelu Jordanu. Keldavausi naktį stebėti NBA rungtynių ir žavėjausi jo žaidimu. Jei būtų galimybė, norėčiau su juo pažaisti. Nors jam yra 46 metai, manau, vis tiek neišeitų nugalėti. Todėl reikia turbūt ieškoti silpnesnio varžovo.

– Kuris Lietuvos krepšininkas jums labiausiai patinka?

– Visada labai patikdavo Macijauskas ir Jasikevičius. Nors Macijauskui tikrai nepasisekė dėl traumų, labai žavėjausi jo žaidimu. O Jasikevičius man yra geriausias Europos įžaidėjas. Tikras kovotojas. Žmogus, sutvertas būtent krepšiniui.

– Martynai, kokia yra dabartinė tavo komanda už aikštelės ribų? Ar dažnai susitinkate mieste? Su kokiu žaidėju daugiausia bendrauji?

– Daugiau bendrauju su Brozdžiu (Luku Brazdauskiu). Mes vienu metu žaisdavome savo amžiaus rinktinėje, todėl praleisdavome daug laiko kartu. O šiaip komanda yra draugiška. Puikiai visi sutaria ir kartais nueiname kur nors pavalgyti.

– Kokios įsimintiniausios tavo rungtynės?

– Geriausiai prisimenu LKL finalines rungtynes prieš porą metų (2007-05-14). Tada „Siemens“ arenoje per 23 minutes į „Žalgirio“ krepšį įmečiau 22 taškus. (Dvitaškiai 5/5, tritaškiai 3/3, baudos 3/3.)

– Martynai, ant tavo marškinėlių velnio numeris – trylika. Atsitiktinai tokį gavai ar pasirinkai pats?

– Nuo pat vaikystės žaidžiau su tokiu numeriu. O jį pasirinkau, kai lankiau Šarūno Marčiulionio mokyklą, nes pats Marčiulionis būtent su tuo numeriu žaidė. Tryliktas numeris – labai gražus skaičius ir man tinka.

– Kokia „Lietuvos ryto“ sirgalių skanduotė labiausiai patinka?

– Visos jos geros. Bet geriausia – „Vilniečiai, laimėsim šitą kovą...“

– Martynai, kokia paskutinė perskaityta knyga paliko gilų įspūdį?

– „Vienuolis, kuris pardavė „Ferrari“. Tikrai įdomi knyga.

– Duok „Skype“.

– Įdomu, kokiu tikslu reikėtų mano „Skype“? Jei būtum konkrečiau parašęs/parašiusi, kam to reikia, gal būčiau pagalvojęs.

– Martynai, kodėl, kai vairuoji, beveik niekada nerodai posūkių, viršiji greitį ir palieki automobilį neleistinose vietose?

– Stengiuosi važinėti tvarkingai. Būna, kad posūkio kartais neparodau, bet tada greičiausiai mane ir užklupai. Greičio stengiuosi neviršyti, būna, kartais važiuoju greičiau nei 50, bet tikrai neviršiju 100. O palikęs automobilį esu gal tik kelis kartus, bet tik tada, kai nėra kitos išeities. Kai ant automobilio matosi klubo atributika, vardas su pavarde, nieko labai blogo sau ir neleidi. Tik žmonės pastebi labiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius