-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 18

Geriausi 2013-ųjų metų krepšininkai – Lina Pikčiutė ir Mantas Kalnietis

Lietuvos krepšinio federacijos ir naujienų portalo delfi.lt rengiamuose tradiciniuose geriausių metų krepšininkų rinkimuose šiemet nugalėjo Lina Pikčiutė ir Mantas Kalnietis.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ puolėja L.Pikčiutė geriausios krepšininkės rinkimuose surinko 16,2 procento aistruolių balsų ir tik labai nežymia persvara įveikė komandos draugę Rimą Valentienę (15,2) bei Turkijoje rungtyniaujančią Gintarę Petronytę (15). Į geriausiųjų penketuką taip pat pateko Aušra Bimbaitė (10) ir Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė (6,2).

„Minčių, kad laimėsiu, neturėjau. Ir dabar, sužinojusi rezultatus, jaučiuosi įdomiai. Na, kiekvienas įvertinimas skatina dirbti dar daugiau“, — džiaugėsi titulu L. Pikčiutė.

Aukštaūgė 2013-uosius vadina savo proveržio metais: „Šiais metais prasidėjau kilti karjeros laiptais. Manimi pradėjo pasitikėti treneriai. Tai – metai, kai pradėjau augti kaip žaidėja, — kalbėjo krepšininkė. — Žmonės, kuriems turiu dėkoti už viską, ko spėjau pasiekti ir išmokti per šiuos metus, yra treneriai Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, Tadas Stankevičius ir Martas Skrabulis. Jų pastangos tikrai nėra bevaisės.“

L.Pikčiutė artėjančių švenčių proga sau palinkėjo toliau sunkiai dirbti ir tobulėti, o visiems krepšinio gerbėjams — daugiau geros nuotaikos.

„Visiems linkiu mažiau pykčio ir daugiau džiaugsmo veide!“, — sakė geriausia 2013 metų Lietuvos krepšininkė.

Geriausio krepšininko rinkimų rezultatai atrodo visai kitaip. Juose nuo pirmosios dienos milžinišką persvarą įgijo ir iki pat pabaigos ją šsaugojo Mantas Kalnietis. Lietuvos rinktinės ir Krasnodaro „Lokomotiv“ įžaidėjas surinko net 50,9 proc. aistruolių balsų.

Už gynėjo nugaros liko Jonas Valančiūnas (12,3), Linas Kleiza (7,1), Renaldas Seibutis (6,3) ir Donatas Motiejūnas (5,5).

„Labai džiaugiuosi, tai yra labai didelis įvertinimas, žinant, kokia Lietuva yra krepšinio šalis ir kiek čia yra gerų krepšininkų!“ — sužinojęs apie laimėjimą sakė M. Kalnietis.

Tiesa, tuo, kad taps nugalėtoju, krepšininkas jau kurį laiką buvo tikras: „Mačiau, kad vyksta rinkimai, nes internete seku naujienas apie krepšinį. Kai paskelbus tarpinius rezultatus mano pranašumas buvo labai didelis, supratau, kad laimėsiu, — teigė įžaidėjas. — Toks didelis skirtumas nustebino, nes daugeliui žaidėjų šie metai buvo geri. Galvojau, kad Jonas Mačiulis bus vienas favoritų, nes jis atsigavo po sunkios traumos, stabiliai ir užtikrintai žaidžia gerame klube.“

2013-uosius M. Kalnietis drąsiai vadina geriausiais savo karjeroje: „Viskas prasideda nuo komandos sėkmės. Laimėjau keletą titulų su klubu, Europos čempionato sidabrą su rinktine ir mane tai padarė geresniu krepšininku. Niekam neįdomūs gerai žaidžiantys krepšininkai pralaiminčiose komandose. Be to, šiemet gimė sūnus, viskas buvo super!“, — sakė gynėjas.

Lietuvos krepšinio gerbėjams M. Kalnietis palinkėjo išlikti vieningiems.

„Linkiu išlikti tokiems pat vieningiems ir toliau taip pat stipriai palaikyti rinktinę. Krepšininkams didžiausias malonumas yra matyti, kaip žmonės gyvena su mumis tas dvi čempionato savaites!“, — tvirtino geriausias 2013 metų Lietuvos krepšininkas.

Geriausių Lietuvos krepšininkų rinkimai rengiami nuo 2008-ųjų. Tuomet geriausiu buvo išrinktas Ramūnas Šiškauskas (vyko bendri moterų ir vyrų rinkimai), 2009-aisiais rinkimuose nugalėjo G. Petronytė ir L. Kleiza, 2010-aisiais — Sandra Linkevičienė ir L. Kleiza, 2011-aisiais — R. Valentienė ir J. Valančiūnas, o pernai — S. Linkevičienė ir J. Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius