-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 23

Geriausius Lietuvos krepšininkus elitiniais žaidėjais paverčianti programa – „Anthropos“

Garsiausi ir geriausi Lietuvos krepšininkai Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas, Darjušas Lavrinovičius, Kšištofas Lavrinovičius bei daugybė kitų žinomų žaidėjų sportinių aukštumų siekė kartu su ypatinga programa – „Anthropos“.
Darjušas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas
Darjušas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Profesionalams gerai žinoma, tačiau daugeliui paprastų žmonių net negirdėta programa remiasi maksimalia kiekvieno individo nauda visuomenei, kuri įgaunama per savęs pažinimą ir pašaukimo realizavimą. 

Šio projekto įkūrėju Lietuvoje tapo buvęs profesionalus krepšininkas Artūras Javtokas. 

„Projektas „Anthropos“ susikūrė tada, kai ieškojau savęs. Ieškojau būdų kaip galėčiau save realizuoti ir tapti laimingu. Iš pradžių gyvenimą kūriau remdamasis madomis, kitų žmonių suformuotomis nuomonėmis ir artimųjų lūkesčiais. Tačiau išaušo rytas, kaip supratau, kad tikroji laimė – tai būti savimi“, – atvirai kalbėjo A.Javtokas. 

„Anthropos“ programa susideda iš kelių dalių. Per metus sportininkai testuojami kelis kartus. 

„Testas, fizinės būklės nustatymas ir analizė. Ši procedūra kartojama 2 – 4 kartus per metus. Gauti rezultatai yra lyginami ir nuo jų tiesiogiai priklauso žmogaus naudingumas. Esminis „Anthropos“ tikslas – kelti bet kurio žmogaus našumą, atsižvelgiant į jo asmeninius siekius, – apie projekto esmę pasakojo A.Javtokas. – Ne menkesnę reikšmę „Anthropos“ programoje turi švietimas. Tam yra kuriama atskira skiltis „Anthropos media“. Ją sudaro profesionalų atrinktos knygos, filmai bei straipsniai. Kiekvienam, siekiančiam maksimalių rezultatų, labai svarbią reikšmę turi dienos režimas – mikrociklas. Jis sudaromas atsižvelgiant į žmogaus esamą fizinę būseną, veiklą, mitybą ir užimtumą.“ 

Bendradarbiavimu su „Anthropos“ programa džiaugiasi ir didžiausia Lietuvoje krepšininkų agentūra „B Baltics“, kuri priklauso NBA licenciją turinčiam Tadui Bulotui. Jis pabrėžia, jog projekto profesionalų suteiktos žinios ir įgyti gebėjimai padėjo jam tobulėti kaip žmogui ir „augti“ kaip agentui.  

Šiai agentūrai priklauso pusė Kauno „Žalgirio“ žaidėjų, trečdalis Lietuvos rinktinės narių ir dešimtys puikiai žinomų Lietuvos krepšininkų. 

„Mūsų agentūra bendradarbiauja su „Anthropos“ programa ir vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad visi žaidėjai dalyvavę šiame projekte tapo geresniais žaidėjais ir žmonėmis, – kalbėjo krepšinio agentas T.Bulotas. – Visi pakilo į aukštesnį lygį. Pavyzdžiui, Arvydas Šikšnius žaidė Jonavoje ir nebuvo plačiai žinomas žaidėjas. Bet po poros metų darbo su šiuo projektu pasiekė kur kas aukštesnius rezultatus žaisdamas už Šiaulius Europos taurėje, o vėliau pasirašė sutartį su „Lietuvos rytu“. Tokių pavyzdžių dabar pat galima išvardinti dešimtimis. Aišku labai daug priklauso nuo pačio žmogaus, bet „Anthropos“ jiems labai padėjo. Šioje programoje daug stiprios disciplinos, profesionalumo ir paprastumo tuo pačiu.“

„Anthropos“ fizinės būklės testavimo bazėje atliekami patikrinimai, kurie leidžia nustatyti maksimalias kūno fizinių galimybių ribas ir jas tobulinti. Dar nuo 2008-ųjų čia susikaupę ryškiausių šių dienų Lietuvos rinktinės krepšininkų – Donato Motiejūno, Jono Valančiūno, Mindaugo Kuzminsko ir begalės kitų jaunųjų talentų duomenys.

Tačiau „Anthropos“ nėra vien tik krepšininkų ar apskritai sportininkų vystymo projektas. Tai žmogaus tobulėjimo centras. Šiandien „Anthropos“ projektas išsivystė iki kur kas platesnio paslaugų spektro ir kuriamo virtualaus miesto – anthroposcity.com.

„Anthropos“ bendruomenės dalimi ir jos teikiamomis paslaugomis jau naudojasi jaunieji sportininkai – Vaidas Kariniauskas, Edgaras Ulanovas, Evaldas Kairys, Vytenis Lipkevičius, Adas Juškevičius ir Artūras Gudaitis. 

Projektas įtraukia ne tik sportininkus, tačiau ir kitų sričių specialistus – verslininkus, teisininkus, bankininkus. Siekti auštumų su „Anthropos“ programa gali kiekvienas norintis tobulinti save. 

VIDEO: ANTHROPOS CITY

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius