-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 14

Gintarė Petronytė: didžiausias trūkumas treniruotėse – karštis

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė po pirmų dviejų stovyklų Palangoje ir Druskininkuose pasirengimą Europos čempionato atrankai tęsia Vilniuje. Į pagrindinę rinktinės sudėtį pretenduojančios patekti 16 krepšininkių sostinėje tobulins gynybą.
Gintarė Petronytė
Gintarė Petronytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Treniruotė Moteris

„Daugiausia dėmesio skiriame gynybai. Varžybos Druskininkuose parodė visas silpnąsias gynybos vietas ir dabar pradedame šlifuoti komandinius bei individualius gynybos veiksmus, – atviroje rytinėje treniruotėje trečiadienį kalbėjo rinktinės strategas Algirdas Paulauskas. – Taip pat visą laiką tobuliname senas puolimo sistemas.“

„Reikia dirbti tikrai daug, tai parodė rungtynės su japonėmis. Ten buvo visai kitas greitis ir mes pamatėme, ko mums trūksta. Stengiamės per treniruotes taisyti visas klaidas“ , – treneriui antrino geriausia 2009 metų Lietuvos krepšininke išrinkta Gintarė Petronytė.

Informacijos apie varžoves neturi

Prie rinktinės vairo po dvejų metų pertraukos grįžusio trenerio A.Paulausko teigimu, komanda vis dar pasiekusi tik pradinį pasirengimo lygmenį: „Daug turime išspręsti tiek gynybos, tiek puolimo klausimų. Apie savo varžoves atrankoje daug konkrečios informacijos dar neturime ir, jei jau rytoj prasidėtų varžybos, būtų sunku.“

Tačiau trenerį džiugina sėkmingai praėjusi fizinio pasirengimo stovykla: „Žaidėjų sportinė forma gerėja, jos gali greičiau bėgti, darosi stipresnės.“

Pasak A.Paulausko, dauguma žaidėjų šiuo metu sveikos, tik senbuvė Irena Vizbarienė pasitempė sausgyslę ir su komanda laikinai nesitreniruoja. Kitos žaidėjos, turėjusios sveikatos problemų, treniruojasi prižiūrimos gydytojų.

Pasirengimu patenkinta ir Vengrijos Segedo „Szeviep“ klubui praėjusį sezoną atstovavusi Vaida Sipavičiūtė. „Viskas labai gerai. Palangoje vien fizinis pasiruošimas buvo, Druskininkuose jau pradėjome eiti po truputėlį į salę, draugiškas rungtynes žaidėme su japonėmis ir bulgarėmis. Labai daug ruošiamės“, – pasakojo ji.

Nuolaidų dėl karščių nedaro

„Patekome į gerą salę ir čia per karščius dar galima treniruotis. Yra normalus vėdinimas, tad čia dar pakankamai vėsu ir dėl karščio merginoms dar neteko jokių išlygų daryti“, – teigė ekipos strategas A.Paulauskas.

Iš saulėtosios Graikijos, kur atstovavo Atėnų „Athinaikos“ klubui, į Lietuvą grįžusi G.Petronytė sakė su karščiais taip pat neapsiprantanti: „Karščiai trukdo. Tai didžiausias trūkumas, bet stengiamės apie tai negalvoti ir atiduodame visas jėgas.“

Jokios šalutiinės kliūtys negali sutrukdyti geros merginų nuotaikos. „Labai puikios nuotaikos komandoje. Pradedame susižaisti, nes jau savaitė, kaip kartu treniruojamės salėje. Viskas eina kaip iš pypkės“, – džiaugėsi V.Sipavičiūtė.

Visų galimybės lygios

Rinktinės stratego teigimu, visos žaidėjos turi galimybių patekti į galutinę sudėtį ir dar nė viena nėra nurašyta: „Dabar tokia stadija, kad dar sunku ką nors konkrečiai šimtu procentu vertinti.“

Kontrolinėse rungtynėse gerai pasirodė komandos naujokės Kamilė Nacickaitė ir Marina Solopova. Pastarosios žaidimas treneriui padarė itin gerą įspūdį. „Žaidėme porą rungtynių ir mums patiko M.Solopova, kuri dabar atstovauja jaunių rinktinei ir prie mūsų vėl prisidės vėliau. O senbuves mes visi gerai pažįstame ir prie jų gero žaidimo esame pripratę“ , – dėstė A.Paulauskas.

Iki atrankos varžybų į Europos čempionatą komandai dar liko penkerios kontrolinės rungtynės: trejos su Japonijos rinktine ir dvejos su Ukrainos.

„Nėra galimybių žaisti daugiau kontrolinių rungtynių, todėl turės užtekti tiek, kiek turime. Mėginsime daugiau dėmesio skirti treniruočių procesui. Manau, mūsų varžovės japonės mums labai tinka, nes su jomis žaidžiant reikia labai stipriai gintis. O ukrainietės bus labiau europietiško stiliaus varžovės, todėl bus galima gerai pasiruošti atrankos varžyboms“, – varžovėmis patenkintas moterų rinktinės treneris.

Pirmos atrankos į Europos čempionatą rungtynės vyks Kaune rugpjūčio 2 dieną su Olandijos rinktine. Europos čempionato atrankos varžybų A grupėje Lietuvos rinktinė žais su Olandijos, Kroatijos, Belgijos ir Italijos komandomis. Būsimame Europos čempionate bus kovojama ir dėl olimpinių kelialapių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius