-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 24

„Global Games“: Lietuvos devyniolikmečių rinktinė be Jono Valančiūno sutriuškino Argentiną

Panevėžyje startavo penkias dienas truksiantis tarptautinis krepšinio turnyras „Global Games“. Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinė turnyrą pradėjo lengva pergale. Kazio Maskvyčio auklėtiniai 69:43 (23:7; 9:13; 18:14; 19:9) sutriuškino bendraamžius iš Argentinos.
Vytenis Čižauskas
Vytenis Čižauskas buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kazys Maksvytis

Rungtynes kur kas geriau pradėjo lietuviai, komanda pelnė pirmuosius 11 rungtynių taškų. Sužaidus beveik 4 minutes, Patricio Garino pelnė pirmuosius argentiniečių taškus (11:2). Lietuviai laimėjo dar vieną atkarpą, šįkart 7:0, ir pradėjo triuškinti varžovus. Ketvirčio pabaigoje vyko apylygis žaidimas, Lietuvos rinktinė išlaikė didelį pranašumą 23:7.

Antrajame ketvirtyje Argentinos rinktinė bandė kur kas kibiau gintis, tačiau tai naudos nedavė ir sužaidus vos dvi minutes lietuvių pranašumas viršijo 20 taškų. Aikštelėje vyko nerezultatyvus žaidimas, Lietuvos ekipa tiesiog išlaikė susikrautą persvarą. Argentiniečiai sugebėjo pelnyti 9 taškus be atsako (28:17). Nesėkmingų lietuvių atakų seriją nutraukė iš aikštės krašto pasižymėjęs Dovydas Redikas. Paskutinę kėlinio sekundę Luciano Massareli įsūdė tritaškį nuo lentos. Įpusėjus mačui rezultatas buvo 32:20.

Startavus antrajai mačo daliai rinktinės apsimainė sėkmingomis atakomis. Jau antrą trečio kėlinio minutę skirtumas sumažėjo iki vienženklio (34:25). L.Massareli iššovė iš toli, tačiau netrukus tuo pačiu atsakė ir Vytenis Čižauskas. Ir vėl vyko apylygis, skirtumo per daug neveikiantis žaidimas. Argentinos rinktinė įkrito į duobę, Žygimantas Skučas pelnė 6 taškus iš eilės (50:31). Prieš lemiamą ketvirtį lietuviai pirmavo 50:34.

Ketvirtajame kėlinyje argentiniečiai mėgino sukilti į lemiamą šturmą, tačiau jų pastangos buvo bevaisės. Lietuviai dar labiau padidino persvarą ir rungtynių nugalėtojai visiems tapo aiškūs. Galiausiai Lietuva šventė pergalę 69:43.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 15 taškų surinkęs Vytenis Čižauskas (6 atk. kam.). Egidijus Mockevičius (12 atk. kam.) ir Dovydas Redikas pridėjo po 11, Žygimantas Skučas ir Arnas Butkevičius – po 8 taškus.

Pralaimėjusiųjų gretose išsiskyrė 16 taškų pelnęs Luciano Massarelli.

Šeštadienį devyniolikmečių rinktinė 19 valandą jėgas išmėgins su bendraamžiais iš Australijos, o antradienį „Siemens“ arenoje susitiks su JAV komanda. Tikimasi, kad Lietuvos ekipai jau padės iš Kanados grįžęs Jonas Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius