Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 16

Grigas: ši Lietuvos krepšinio rinktinė gali daug ką nuveikti

Po pergalingo pasirodymo draugiškame turnyre Vokietijoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kritikai galėjo šiek tiek nurimti. Bamberge buvo įveiktos pajėgios Kroatijos bei Turkijos komandos ir turnyro šeimininkai vokiečiai.
Rungtynių akimirka
R.Grigas išskyrė P.Jankūną, kuris, jo nuomone, yra vienas geriausių krepšininkų rinktinėje. / T.Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Atrodo, Kęstučio Kemzūros auklėtiniai po truputį įsibėgėja, nacionalinės komandos žaidimas ima gerėti. Bent jau šiuo metu nuotaikos prieš pasaulio čempionatą Turkijoje šiek tiek geresnės.

Su tuo sutiko ir treneris Rimantas Grigas. Anot specialisto, po truputį ryškėja tikrasis rinktinės veidas.

„Ši rinktinė gali daug ką nuveikti“, – kalbėdamas su portalu Krepsinis.net, optimizmo neslėpė buvęs Kauno „Žalgirio“ vairininkas.

– Po trijų pergalių turnyre Bamberge galbūt dėl rinktinės žaidimo pasidarė ramiau?

– Truputį ramiau, nes rinktinė atranda žaidimą. Išryškėja ir žaidėjų pajėgumas. Manau, žaidimas vis gerėja. Aišku, dar neišvengiame bangavimo ir nepavyksta rungtyniauti gerai vienodu tempu visas rungtynes, bet krepšininkai jau pradeda vienas kitą suprasti.

– Kuris įžaidėjas kol kas geriausiai atlieka savo pareigas?

– Mano nuomone, dabar geriausias yra M.Kalnietis, nes šioje pozicijoje jis jaučiasi patogiausiai. T.Delininkaitis taip pat žaidė visai neblogai, bet, kaip jau esu minėjęs anksčiau, įžaidėjo pareigas jis gali atlikti tik epizodiškai, nes jis yra labai geras atakuojantis gynėjas. Vis dėlto jis nėra toks ryškus „pirmas numeris“.

– Prieš pasaulio čempionatą bus atsisveikinta su dviem nacionalinės komandos kandidatais. Kam treneris Kęstutis Kemzūra pasakys „ne“?

– Visi žaidėjai yra labai lygūs ir dabar sunku ką nors pasakyti. Visi rungtyniauja pakankamai gerai ir daug kas priklausys nuo to, kaip treneriai modeliuoja komandą.

– Ar galėtumėte palyginti Lietuvos žaidimą vadovaujant Ramūnui Butautui ir K.Kemzūrai?

– R.Butautas turėjo labai stiprią priekinę liniją, per kurią buvo grindžiamas žaidimas. Tačiau varžovai atkirsdavo aukštaūgius nuo gynėjų grandies. Dabar krepšininkai stengiasi žaisti kartu, žaidimas nėra akcentuojamas per vieną grandį, todėl jis tapo greitesnis. Vis tik daug kas priklauso nuo sudėties. R.Butautas tikėjosi pasinaudoti galingais aukštaūgiais ir jais visus sumušti.

– Nemanote, kad šios rinktinės priekinė linija yra silpna, palyginti su kitomis rinktinėmis?

– Negaliu pasakyti, kad ji yra labai silpna. Neblogą įspūdį palieka Martynas Andriuškevičius. Jis nėra pasaulinio lygio žaidėjas, bet savo užduotis atlieka pakankamai gerai. Martynas gerai bėga po krepšiu po užtvaros, kaunasi dėl kamuolių, stumdosi su varžovais. Tas pats Paulius Jankūnas atrodo labai gerai. Manau, kad jis vienas geriausių rinktinės žaidėjų. Tiems krepšininkams, kurie turėjo mažiau galimybių pasirodyti rinktinėje, dabar yra puikus šansas. Ši rinktinė gali daug ką padaryti. Belieka jiems palinkėti sėkmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius