Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03 /13:07

Griūtis Lietuvos krepšinio federacijoje: kas susprogdino bombą

Po Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio, viceprezidento Antano Guogos ir vykdomojo direktoriaus Pauliaus Motiejūno pareiškimų apie atsistatydinimą durimis trenkė ir vyriausiasis nacionalinės rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Treneris dėl griūties kaltina federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną, kuris esą kenkė rinktinei. M.Balčiūnas tai vadina išsigalvojimu.
Arvydas Sabonis ir Mindaugas Balčiūnas
Arvydas Sabonis ir Mindaugas Balčiūnas / Evaldo Šemioto nuotr.

M.Balčiūnas: viskas dėl emocijų

„Čia daugiau emocinio pobūdžio prielaidos, kurias sunku komentuoti, tad to nedarysiu. Visų pirma federacija yra suinteresuota rinktinės sėkme. Jei rinktinė pralaimi, kenčia federacijos atstovai, finansai ir pan. Pagrindo tokiems kaltinimams aš nematau. Būtų faktas, nagrinėtume jį“, – tikino M.Balčiūnas.

A.Sabonis pagrindine pasitraukimo priežastimi įvardijo žurnalistus, kurie, anot krepšinio legendos, per daug kritiškai atsiliepė apie rinktinės žaidimą. O tai esą sudarė problemų jautriems krepšininkams. Rinktinės narys Tomas Delininkaitis „Žinių radijui“ sakė, kad čempionato metu jis apskritai apie krepšinį neskaito, todėl bent jau jam jokių psichologinių sunkumų žurnalistų kritika nesukėlė.

„Nežinau, aš mažiausiai skaitau straipsnius apie krepšinį ir stengiuosi įtemptu metu nesidomėti, ką rašo žiniasklaida. Paskaitau tik kas vyksta pasaulyje, bet ne sporto“, – „Žinių radijui“ tvirtino krepšininkas.

T.Delininkaitis pripažino, kad nenori veltis į sumaištį krepšinio viršūnėse. Nuo bet kokių komentarų šia tema atsiribojo ir kiti rinktinės krepšininkai.

Šiuo metu netrūksta svarstymų, kas prezidento poste galėtų pakeisti A. Sabonį. Vienas iš galimų kandidatų Šarūnas Marčiulionis sako apie tai kol kas negalvojantis: „Šiuo metu nieko nesvarstau, per daug įvykių vienu metu.“

„Žinių radijui“ Š.Marčiulionis pridūrė, kad tikroji A.Sabonio pasitraukimo priežastis paaiškės kiek aprimus aistroms.

jis yra nepaprastai padorus ir jautrus žmogus. Ir jis tikrai negali susitaikyti, kada yra kritikuojama komanda ar federacija, – svarstė premjeras A.Butkevičius.

A. Sabonio jautrumas privertė suduoti smūgį krepšinio federacijai

Netikėtas A.Sabonio ir J.Kazlausko pasitraukimas iš Lietuvos krepšinio federacijos supurtė ne tik didžiąją dalį visuomenes, sporto bendruomenę, bet ir politikus. Premjeras Algirdas Butkevičius „Žinių radijui“ teigė, kad A.Sabonis – jautri asmenybė, tad negalėjo susitaikyti su kritika.

Ministrui pirmininkui gaila, kad A.Sabonis pasitraukė iš krepšinio federacijos prezidento pareigų. Jo nuomone, tai asmenybė, kuri yra žinoma ir teigiamai vertinama visame pasaulyje.

„Aš manau, kad jis yra nepaprastai padorus ir jautrus žmogus. Ir jis tikrai negali susitaikyti, kada yra kritikuojama komanda ar federacija. Manau, tai buvo viena iš priežasčių, kodėl buvo priimtas toks sprendimas, kuris, A.Sabonio teigimu, yra galutinis ir nekeičiamas“, – sakė A.Butkevičius.

Pasak A. Butkevičiaus, nemalonu, kai viešai paaiškėja vidinės federacijos problemos, ginčai tarp vyriausiojo vyrų krepšinio rinktinės trenerio J Kazlausko ir federacijos generalinio sekretoriaus M.Balčiūno. Premjero nuomone, tiek A.Sabonio, tiek J.Kazlausko pasitraukimas buvo smūgis Lietuvos krepšinio federacijai.

Parengta pagal Žinių radiją

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius