-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 20

Į Kauno politikus asmeniškai kreipęsis A.Sabonis „Žalgiriui“ užtikrino milijoninę savivaldybės paramą (apklausa)

Iš Ispanijos į Lietuvą ketvirtadienį atskridęs Kauno „Žalgirio“ prezidentas Arvydas Sabonis iškart skubėjo į miesto savivaldybę, kur Kauno politikai sprendė paramos klubui klausimą. Legendinio šalies krepšininko vizitas iškart davė vaisių – miesto tarybos nariai beveik vienbalsiai pritarė siūlymui „Žalgiriui“ trejus metus iš eilės skirti po 5 mln. Lt.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Be to, iki pat 2014 metų po milijoną litų iš miesto savivaldybės kišenės bus atseikėta ir krepšinio klubui „KK Kaunas“ bei pastaruoju metu į skolas įklimpusiai A.Sabonio krepšinio mokyklai.

„Kitais metais bus svarstomas Eurolygos licencijos klausimas. Be to, baigiama statyti arena. Kuo klubas turės daugiau pinigų, tuo stipresnė bus komanda, tuo daugiau žmonių ateis į areną“, – politikams argumentus žėrė „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Į politikus kreipęsis A.Sabonis akcentavo sunkią jo įkurtos krepšinio mokyklos finansinę padėtį: „Mokyklai yra daugiau nei 20 metų. Ar kas nors pajudino pirštą dėl jos? Niekas. Ponios ir ponai, gal susiimame truputį. Jei reikia, tai padedame. Jums gi tik ranką pakelti reikia, daugiau nieko. Kairę ar dešinę, aš nežinau. Aš juk neprašau kažko tokio. Prašau tik padėti, jeigu galite“, – kalbėjo legendinis krepšininkas.

Buvusiam Kauno merui Arvydui Garbaravičiui juokais pasiūlius iš viso skirti ne 7, o 10 mln. Lt, iš kurių du būtų skirti krepšinio mokyklai, A.Sabonis replikavo: „Mums nereikia dviejų. Kodėl? Nes mes neturime kur jų dėti. Mums reikia tiek, kiek reikia.“

Kiek surimtėjęs „Žalgirio“ prezidentas patikino, kad didžiąją krepšinio mokyklos biudžeto dalį sudaro atlyginimai treneriams.

„Jeigu taip ir įvyks (savivaldybė skirs žadėtą paramą – red.), bus pasaka. Jei nebus, bandysime suktis taip, kaip sukomės iki šiol. Nors tikrai labai sunku“, – neslėpė A.Sabonis.

„Tarybos nariai jau seniai apsisprendė, kad „Žalgiris“ yra viena iš miesto vizitinių kortelių. Tad klubą verta remti miesto įvaizdžio tikslais, – kalbėjo miesto meras Andrius Kupčinskas. – Šis sprendimas yra rekomendacinio pobūdžio. Kitos kadencijos, kiekvienais metais tvirtindamos biudžetą, turės numatyti arba nenumatyti paramos klubui.“

Prieš kelerius metus trečdalį „Žalgirio“ akcijų valdžiusi Kauno miesto savivaldybė vėliau pasiliko simbolinį procentą klubo akcijų paketo. Šių metų biudžete komandai ketinama numatyti 4 mln. Lt. Tuo tarpu pagal ketvirtadienį patvirtintą naują programą numatoma, kad 5 mln. Lt Kauno „Žalgiriui“ bei po milijoną litų „KK Kaunui“  bei A.Sabonio krepšinio mokyklai bus skiriama 2012, 2013 ir 2014 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius