-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 20

Iš Vilniaus į Kauną persikėlusi moterų komanda žiūrovus vilios grožiu

Jauna, ambicinga, iš Lietuvos sportininkių suburta komanda – tokią iš Vilniaus į Kauną šįmet persikėlusios stipriausios šalies moterų krepšinio ekipos, pavadintos „Viči – Aistės“ vardu, viziją piešia jos vadovai.
Komandos prezidentu tapsiantis V.Matijošaitis (viduryje) dievagojosi į komandos formavimo reikalus bei trenerių darbą nosies nekišiantis.
Komandos prezidentu tapsiantis V.Matijošaitis (viduryje) dievagojosi į komandos formavimo reikalus bei trenerių darbą nosies nekišiantis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šių metų pradžioje telekomunikacijų bendrovei „Teo LT“ pranešus apie sprendimą trauktis iš krepšinio, stipriausias visų laikų šalies moterų klubas buvo atsidūręs ant prarajos krašto. Ekipos vadovai, iškart pradėję ieškoti galimų rėmėjų, pavasarį kreipėsi į Kauno miesto vadovus. Nors pastarieji galimybę laikinojoje sostinėje turėti moterų Eurolygos komandą įvertino palankiai, tikinčiųjų, jog viskas baigsis sėkmingai, tuomet nebuvo daug.

Po Lietuvos krepšinio federacijos vadovų vizito pas Kauno politikus nepraėjus nė mėnesiui, viešumoje pasirodė informacija, jog pagrindine į laikinąją sostinę persikeliančios komandos rėmėja taps „Vičiūnų“ įmonių grupė. Jos vadovui Visvaldui Matijošaičiui patvirtinus šią žinią, tapo aišku – Kaunas turės moterų Eurolygoje žaisiančią komandą.

Biudžetas sumenko perpus

Prieš daugiau nei 10 metų Eurolygos nugalėtoju tapusiame Kauno „Žalgirio“ klube dirbęs, vėliau į Vilnių persikėlęs ir čia stipriausią šalies moterų krepšinio komandą savo rankomis sukūręs Arvydas Tamašauskas grįžta į Kauną. Kaip ir „Teo“ klube, jis eis komandos „Viči – Aistės“ generalinio direktoriaus pareigas.

„Šiais metais tikimės surinkti 1,350 mln. Lt biudžetą, – patikino A.Tamašauskas, prisiminęs, jog kelerius pastaruosius metus Vilniaus „Teo“ kasa kasmet būdavo pripildoma nuo 2,6 iki 4 mln. Lt. – Mūsų tikslas bus visiems kibti į atlapus, rodyti atsidavimą komandai. Formuodami sudėtį, mes žiūrime į merginų charakterius. Juk ne viską lemia pinigai ir didžiuliai kontraktai. Jeigu bus noras, jeigu bus asmenybės, kurios viena kitai atsirėmę į pečius kausis iki paskutinės minutės, ateis ir pergalių laikas“.

Pasak „Viči – Aistės“ vadovų, komandos branduolį sudarys stipriausios Lietuvos krepšininkės. Paragavusio legionierės duonos, į gimtinę grįš Kauno ekipoje žaisti ketinančios Rima Valentienė bei Aušra Bimbaitė. Kartu su jomis komandos branduolį sudarys Vita Kuktienė, Milda Sauliūtė bei perspektyviausios šalies jaunosios krepšininkės.

Į legionieres nesidairo

„Viskas priklausys nuo to, kaip mums seksis formuoti biudžetą, – paklaustas, ar į komandą bus kviečiamos žaidėjos iš užsienio, pareiškė A.Tamušauskas. – Tačiau mūsų pagrindinis tikslas yra ugdyti savas krepšininkes“.

Rytoj vyksiančiame Kauno tarybos posėdyje miesto politikai ketina patvirtinti pusės milijono litų paramą, kurią ketinama skirti „Viči – Aistės“ ekipai. Šiek tiek didesnę sumą komandai skirs „Vičiūnų“ įmonių grupė, o likusią biudžeto dalį sudarys smulkesnių rėmėjų indėlis.

Pasak sporto klausimus kuruojančio Kauno vicemero Stanislovo Buškevičiaus, mieste bus kuriama sklandžiai veikianti krepšininkių rengimo piramidė, kurios aukščiausioje vietoje atsidurs „Viči – Aistės“.

„Galima surinkti geriausias krepšininkes, galima skirti didžiulius pinigus, bet jeigu nebus tų upelių ir mažesnių intakų, papildančių didžiąją upę, tokia komanda pasmerkta žlugti. Aš manau, kad jeigu mums pavyks viskas, ką planuojame, ši komanda gyvuos ilgai ir su ja neatsitiks taip, kaip atsitiko su Vilniaus „Teo“, – optimizmu tryško politikas.

Keisti trenerių nesiruošia

Verslininkas V.Matijošaitis, kurio turtas yra vertinamas 165 mln. Lt, paklaustas, ar naujajame klube ketina eiti kokias nors pareigas, patikino: „Tikrai ne. Krepšinio specialistu tikrai netapsiu ir nerinksiu nei žaidėjų, nei keisiu trenerių“.

„Kadangi mes turime pildyti FIBA – Europe anketą, tai V.Matijošaitį įrašėme kaip klubo prezidentą. Tai yra reprezentatyvinės pareigos, – pagrindinį komandos rėmėją suskubo taisyti A.Tamušauskas. –Stengsimės jį įtraukti į krepšinį, jam reikės domėtis, pažinti žaidėjas. Tuomet ir rėmimo dalykas taps skanesnis“.

Ragino samdyti gražias krepšininkes

„Viči – Aistės“ ekipos vadovai atskleidė, jog daugelį varžybų komanda ketina žaisti Kauno sporto halėje. Tais atvejais, kuomet halė bus užimta, moterų krepšinio mėgėjai bus kviečiami į A.Sabonio krepšinio mokyklos salę.

„Reikia pripažinti, kad moterų krepšinis nėra toks populiarus kaip vyrų. Bet žiūrovų, o ypač vyrų, galima pritraukti ne tik geru žaidimu, bet ir krepšininkių grožiu. Bent jau keletą žaidėjų galima paimti tik dėl vaizdo, padaryti gerą fotosesiją ir tikrai žiūrovų netruks, patikėkit“, – juokėsi S.Buškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius