Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 06 07

Jasikevičius trečią kartą tapo Graikijos čempionu

34 metų įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius trečius metus iš eilės su Atėnų „Panathinaikos“ klubu tapo Graikijos krepšinio čempionu. Sekmadienį ketvirtose dėl salėje sukelto chaoso nebaigtose finalo rungtynėse „Panathinaikos“ svečiuose 76:69 (12:19, 26:13, 25:22, 13:15) įveikė šalies vicečempionę Lino Kleizos Pirėjo „Olympiacos“ komandą ir laimėjo seriją iki trijų pergalių 3:1.
Š.Jasikevičius triumfuoja
Š.Jasikevičius triumfuoja / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

Pirmąsias rungtynes savo aikštelėje „Panathinaikos“ laimėjo 73:54, antrąsias svečiuose pralaimėjo 72:79, o trečiajame mače Atėnuose varžovus įveikė 79:70.

Sekmadienio rungtynės dėl į aikštelę skriejančių degančių petardų bei įvarčių daiktų buvo valandai nutrauktos, kol galiausiai dėl aistruolių sukelto chaoso taip ir liko nesužaistos paskutinės 63 ketvirtojo kėlinio sekundės.

Š.Jasikevičiaus indėlis į pergalę buvo kuklus: 6 taškai, 4 rezultatyvūs perdavimai, gynyboje sugriebtas kamuolys, 3 klaidos bei 3 pražangos. Per 14 minučių minučių jis prametė tritaškį bei pataikė 3 dvitaškius iš 4.

L.Kleiza į svečių krepšį įmetė 11 taškų, gynyboje atkovojo 4 bei perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo bei triskart prasižengė. Per beveik 35 su puse minutės (35:21) lietuvis pataikė 2 tritaškius iš 4, 1 dvitaškį iš 2 bei realizavo 3 baudų metimus iš 4.

20 taškų nugalėtojams pelnė Mike'as Batiste'as (11 sugriebtų kamuolių), 15 – Vassilis Spanoulis, 13 – Andrew Nicholas.

Be L.Kleizos, aikštelės šeimininkų gretose sėkmingai rungtyniavo Giannis Bourousis (15 tšk.), Joshas Childressas ir Milošas Teodosičius (po 10 taškų).

31-ą kartą šalies pirmenybes laimėję „Panathinaikos“ krepšininkai čempionais tapo aštuntą sezoną iš eilės, o devyniskart šalies čempione tapusi „Olympiacos“ komanda pastarąjį sykį šį titulą iškovojo 1997-aisiais.

Šiemet komandos jau žaidė vieną finalą – Graikijos krepšinio taurės turnyro finale „Olympiacos“ klubas 68:64 įveikė „Panathinaikos“ ekipą ir po aštuonerių metų iškovojo šalies taurę. „Panathinaikos“ ir „Olimpiacos“ krepšininkai Graikijos pirmenybių finale žaidė jau penktą sezoną iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius