Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 22

Javtokas: „Galėtų būti vėsiau – kamuolys iš rankų slysta“

Trečiadienį vakare penkiolika Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų iš Druskininkų atvyko į pajūrį, kur Klaipėdoje ir Palangoje prasidėjo antroji treniruočių stovyklą. „Atmosfera labai gera, visi su dideliu noru dirba“, – teigė komandos kapitonas Robertas Javtokas.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Irmos Ozturhan nuotr.

Lietuvos krikščioniškojo koledžo sporto centre, esančiame Klaipėdoje, vykusioje atviroje rytinėje treniruotėje ketvirtadienį R.Javtokas pasiskundė, kad tinkamai ruoštis trukdo karštis.

„Per tą penkių dienų stovyklą Druskininkuose buvo labai karšta. Salė be kondicionierių, šlapia, kamuolys iš rankų slysta. Galėtų būti vėsiau, – įspūdžiais dalijosi vidurio puolėjas. – Klaipėdoje geriau, daugiau erdvės salėje. Kai įsivažiuosim, galėsim pasakyti stipriąsias ir silpnąsias puses.“

Anot jo, visi krepšininkai dirba su dideliu noru ir laukia gerų emocijų. Prie jų turėtų prisidėti vienas arba du ketvirtadienį iš Kinijos grįžusios rezervinės rinktinės žaidėjai. Taip pat komandos lyderis Linas Kleiza.

„Linas turėtų prisidėti 25 dieną, gal anksčiau. Nėra galutinio sprendimo dėl rezervinės rinktinės. Žiūrėsime, ar reikės juos kviestis, ar verta duoti šansą“, – miglotai kalbėjo nacionalinės komandos strategas Kęstutis Kemzūra.

Irmos Ozturhan nuotr./Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra

– Kokios išvados po treniruočių stovyklos Druskininkuose?

– Druskininkų stovykla buvo gana sunki, nes tai buvo pati pradžia. Ji nelengva, bet aš ja patenkintas. Jautėsi komandos pastangos, entuziazmas, koncentracija, vyrai dirbo gerai. Karštis, prakaitas ir krūviai yra sunkūs, bet tai įprasta krepšininkams. Stovyklos pabaigoje jau buvo matyti, kad fizinė forma kyla. Išvengėme rimtesnių traumų. Tik Mindaugas Katelynas buvo pasukęs koją, Robertui buvo blogai dėl nugaros, bet šiandien visi jau aikštelėje ir po pusantros laisvos dienos visi pailsėję, gera nuotaika kimba į darbą.

– Kas laukia krepšininkų pasiruošimo stovykloje pajūryje?

– Šiek tiek keičiasi darbo pobūdis, tęsiame fizinį pasirengimą. Į lauką eisime turbūt penktadienį, jei orai leis. Daugiau dirbame su jėga ir greičiu. Stengsimės tobulinti ir gludinti žaidimą bei sieksime geresnės kokybės. Paraleliai didelis dėmesys bus skirtas gynybai, pridėsime taktinių dalykų.

– Kokie kandidatai iš rezervinės rinktinės gali prisidėti?

– Kandidatai jau buvo aiškūs iš pat pradžių, klausimas, ar šią vasarą juos įtraukti, ar vėliau. Yra įdomių krepšininkų.

Irmos Ozturhan nuotr./Rinktinės treniruotė
IRinktinės treniruotė

– Pernai treniravote Latvijos rinktinę. Kurie krepšininkai klauso labiau: latviai ar lietuviai?

– Klauso ir tie, ir anie, bet su Lietuvos rinktine yra maloniau dirbti, nes Lietuva – mano šalis, mano tėvynė, vyrai dirba nuoširdžiai.

Pajūryje Lietuvos krepšinio rinktinė pasaulio čempionatui Turkijoje rengsis iki liepos 30 dienos. Vėliau nacionalinė komanda vyks į Šiaulius, kur žais pirmąsias kontrolines rungtynes su Suomijos krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius