Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Joną Valančiūną „Lietuvos rytas“ tikisi parduoti už 7,2 mln. litų

Jono Valančiūno planai gauti aukščiausią NBA naujokų biržos šaukimą mūsų šalies istorijoje dėl „Lietuvos ryto“ keliamų reikalavimų gali likti tik svajonėmis. Sostinės klubas už 19-os metų krepšininką nori susižerti virš 3 milijonų JAV dolerių (7,2 mln. litų) išpirkos, praneša „LNK žinios“.
Jonas Valančiūnas prie klubo prisijungs vėliau
Jonas Valančiūnas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 NBA

LNK šaltinių teigimu, „Lietuvos ryto“ atstovai labiau suinteresuoti parduoti žaidėją vienam iš Europos krepšinio grandų, nes tada gautų išpirką iš karto ir savo finansinę padėti pagerintų jau dabar, o ne pasibaigus NBA lokautui.

Tai esą yra pagrindinė priežastis, kodėl klubo pasamdytas teisininkas derybose su žaidėjo agentu iš JAV Leonu Rose'u (atstovaujančio tokioms NBA žvaigždėms kaip LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony, Dwyane'as Wade'as, Chrisas Boshas, Tony Parkeris ir kt.) reikalauja išpirkos, viršijančios 3 milijonus dolerių.

Užjūrio krepšinio ekspertų nuomone, dėl gresiančio lokauto būtent šių metų NBA naujokų birža bus viena „silpniausių“ ir tokiu būdu palankiausia krepšininkams iš Europos.

Vis dėlto, nenustačius prieinamos išpirkos, Jonui Valančiūnui gali nepavykti pasinaudoti galimybe pakeisti Lietuvos krepšinio istoriją bei galiausiai tenkintis daug žemesniu šaukimu, kadangi nei vienas NBA klubas nerizikuos panaudoti aukšto biržos šaukimo, jei neturės garantijų dėl tikslaus žaidėjo atvykimo į NBA.

Pasak krepšininko agento, nepavykus pasiekti visas šalis tenkinančio susitarimo, žaidėjas neplanuoja atsiimti paraiškos, ir dėl to gali nukentėti pats „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas, prarasdamas unikalią galimybę užsitikrinti istoriškai rekordinę išpirką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius