Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 23

Jonas Mačiulis: „Į Lietuvą grįšiu nebent karjeros pabaigoje“

Ilgametis „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Jonas Mačiulis sako Lietuvos rinktinėje žaisiantis visada. „Lietuvos pasiilgstu net labai, gaila buvo, kad šiemet ir šventes teko sutikti Milane“, – liūdesio neslėpė J.Mačiulis.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kol leis sveikata, nekamuos traumos, Lietuvos rinktinėje žaisiu visada. Lietuvoje bus Europos čempionatas, bus proga vėl susitikti su ištikimais sirgaliais ir tikiuosi pademonstruoti gražų bei pergalingą krepšinį“, – mintimis dalijosi dabartinis Milano „Armani Jeans“ žaidėjas.

„Komandos žaidėjus pažįstu beveik visus, žinau jų galimybes, – atsakė J.Mačiulis, paklaustas, ką mano apie dabartinę Kauno „Žalgirio“ komandą bei jos šansus Eurolygos „Top-16“. – Manau,  „Žalgiris“ turi geras galimybes puikiai pasirodyti šiame etape. Jei ir nepavyks įsitvirtinti „Top-8“,  autsaideriai tikrai nebus.“

Laiką, praleistą „Žalgiryje“, J.Mačiulis vadina tiesiog fantastišku. „Žinoma, buvo visko, tačiau bendrai viską sudėjus į viršūnę iškyla vien tik geri prisiminimai“, – emocijų neslėpė buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas.

„Prisiminimai po tokių pergalių išlieka ilgai, tuo labiau kad niekas iš mūsų to nesitikėjo“, – kalbėjo J.Mačiulis, paklaustas apie bronzinę Lietuvos rinktinę.

Paklaustas apie karjeros pradžią, puolėjas net nedvejodamas prisiminė: „Mano karjera prasidėjo A.Sabonio krepšinio mokykloje, pas trenerį Romualdą Petronį, kai buvau beveik 8 metų. Tada į krepšinį mane nuvedė mama, nes tuo metu dar neturėjau ypatingų pomėgių. Vėliau tai tapo laisvalaikiu po pamokų. Apie profesionalaus krepšininko karjerą pradėjau svajoti tada, kai patekau į Lietuvos kadetų rinktinę, tuo metu man buvo 16 metų.“

J.Mačiulis studijavo Vytauto Didžiojo universitete. „Metai, praleisti VDU, tikrai įsimintini, – sakė J.Mačiulis. – Tapome Lietuvos ir Europos čempionais. Jei ne studijos VDU, būčiau negalėjęs atstovauti savo amžiaus Lietuvos studentų rinktinei universiadoje Bankoke, kur taip pat tapome čempionais.“ Už suteiktą galimybę suderinti krepšinį ir mokslus bronzinės Lietuvos rinktinės žaidėjas yra dėkingas buvusiam VDU rektoriui prof. Vytautui Kaminskui bei dabartiniam VDU rektoriui prof. Zigmui Lydekai.

Pokalbiui pakrypus apie itališkus makaronus, J.Mačiulis šypsojosi: „Makaronai nepalyginamai skanesni nei Lietuvoje, juos valgau prieš kiekvienas varžybas.“

Ne paslaptis, kad Lietuvoje žinomi du Jonai Mačiuliai. Vienas iš jų, buvęs žalgirietis, o antrasis – poetas Jonas Mačiulis, slapyvardžiu Maironis. Negalėjau nepasiteirauti, ar teko kada būti pavadintam Maironiu. „Vaikystėje teko būti ne kartą, ypač per lietuvių kalbos pamokas, bet taip ir neprigijo man ta pravardė“, – neslėpė Jonas.

Paklaustas apie ateities planus, J.Mačiulis buvo atviras: „Ateities planai dar nėra visiškai aiškūs, bet kad grįšiu į Lietuvą, galimybė yra labai maža. Nebent į karjeros pabaigą.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius