Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Jonas Valančiūnas po pralaimėjimo kroatams plūdosi keiksmažodžiais: „Teisėjavimas buvo tiesiog šaunus“

Kroatijos U-19 rinktinė prieš devyniolikmečius Lietuvos krepšininkus pirmose pasaulio čempionato rungtynėse žaidė itin agresyviai, tačiau teisėjai „kovos veiksmus“ aikštelėje toleravo.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ypatingai stumdomas ir mušamas buvo Jonas Valančiūnas. Ramiu būdu garsėjantis krepšininkas po rungtynių pratrūko, į „Lietuvos ryto“ televizijos kamerą pažerdamas virtinę keiksmažodžių.

Neapsikentęs J.Valančiūnas dar rungtynių metu teisėjams išdėstė, ką mano apie jų darbą. Trijų arbitrų reakcija  buvo nuspėjama – lietuviui buvo parodyta nesportinė pražanga ir jis atsisėdo ant suolo.

„Patys viską matėte“, – vos nuaidėjus finalinei sirenai sakė Lietuvos rinktinės lyderis.

„Ne tai, kad neįvertinome kroatų, – sunkiai tvardėsi J.Valančiūnas. – „Nepaėjo“ žaidimas (keiksmažodis)... Pataikė viską, bet ką... Matėte, teisėjavimas šaunus (keiksmažodis).... Net negaliu nesikeikti.“

Vėliau spaudos konferencijoje J.Valančiūnas kalbėjo kur kas ramiau. „Pralaimėjimas bus tik į naudą. Padarysime išvadas. Supratome, kad viską reikės pasiekti darbu. Jokie keliai neužsidarė, galime laimėti pirmą vietą. Po šalto dušo visi vaikinai stengsis labiau. Dabar kilsime į kovą.“

Krepšininkas dėl pralaimėjimo kaltų neieškojo: „Pralaimėjome visi, laimėsime irgi visi. Nebuvo kažkas kalčiausias.“

Treneris Kazys Maksvytis pripažino, kad meškos paslaugą padarė triuškinanti pergalė prieš amerikiečius draugiškose rungtynėse, todėl vaikinai į aikštę išėjo kiek atsipalaidavę.

„Prieš rungtynes kalbėjome, kad teisėjavimas gali būti savotiškas, ir turime prie jo prisitaikyti, bet mes visiškai neprisitaikėme“, – kalbėjo treneris.

„Stiprus tas, kuris atsitiesa“, – pridūrė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius