Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 24

Jonas Valančiūnas: „Tai geriausia, kas man galėjo nutikti. Toronto „Raptors“ man padės pritapti Linas Kleiza“

„Tai geriausia, kas man galėjo nutikti“, – plačiai šypsodamasis lrytas.lt ištarė Jonas Valančiūnas, kurį NBA naujokų biržoje Toronto „Raptors“ pasirinko penktuoju šaukimu.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sukaitęs iš jaudulio ir nuo nesibaigiančių interviu televizijoms, radijo laidoms ir NBA kanalams jis nesustodamas kartojo tą patį: „Esu nepaprastai laimingas. Torontas yra tarptautinis miestas, tarptautinė komanda, o be to – ten žaidžia Linas Kleiza. Jis man padės pritapti.“ Apie tai rašo specialioji lrytas.lt korespondentė Rita Stankevičiūtė.

15min.lt straipsnį apie NBA naujokų biržos šaukimus, kurių metu Jonas Valančiūnas perrašė krepšinio istoriją, rasite čia.

Naktį prieš NBA naujokų biržą krepšininkas miegojo neramiai, laukdamas svarbiausios dienos savo krepšinio karjeroje.

„Atsibudau gal trisdešimt kartų“, – sakė devyniolikmetis.

Dėl išpirkos iš sutarties su Vilniaus „Lietuvos rytu“ sąlygų ne vienam klubui kilo klausimų, kada Lietuvos talentas galės prisijungti prie komandos.

Tačiau „Raptors“ vadovus taip žavėjo J.Valančiūno perspektyvos, kad jie sutiko pasirinkti 213 cm ūgio vidurio puolėją bet kuriuo atveju – ar jis galės atvažiuoti į Torontą iš karto, ar dar metus rungtyniaus Vilniuje.

„Nežinau, kas bus. Mano agentai vis dar derasi su „Lietuvos rytu“. Aš tikiuosi, kad galėsiu žaisti „Raptors“ jau kitą sezoną. Aišku, Vilnių palikti bus gaila”, – sakė J.Valančiūnas.

Tačiau šis klubas norėjo garantijų, kad naujokui nekils keblumų atvykti į Klivlandą iš karto po NBA lokauto, todėl ketvirtuoju numeriu pasirinko puolėją iš Teksaso universiteto Tristaną Thompsoną. Užkulisiuose buvo kalbama, kad jei ne išpirkos sąlygos, „Cavaliers“ svarstė, ar šaukti J.Valančiūną net pirmuoju numeriu.

Išvargęs, bet laimingas J.Valančiūnas Niujorke dalyvaus šventinėje vakarienėje su tėvais, agentais ir bičiuliais. Penktadienį iš pat ryto jis skris į Torontą, kur vyks „Raptors“ naujoką iš Lietuvos pristatanti spaudos konferencija, o po pietų grįš į Niujorką ir vakare su tėvais keliaus namo į Vilnių. J.Valančiūnas tuoj pat prisijungs prie Lietuvos jaunimo rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius