Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 02 /21:01

Dariaus Songailos „Galatasaray“ užtrenkė duris „Lietuvos rytui“ į Eurolygą

Vilniaus „Lietuvos ryto“ svajonė žaisti Eurolygoje – neišsipildė. Lietuvos vicečempionai nužygiavo iki atrankos turnyro finalo, tačiau jame kelią Aleksandro Džikičiaus auklėtiniams pastojo Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) su Dariumi Songaila – 63:71 (21:13, 7:17, 12:22, 23:19).
Rungtyniu akimirka
„Lietuvos rytą“ iš vėžių išmušė lyderio T.Rice'o trauma. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Turkijos vicečempionai iškovojo kelialapį į Eurolygos C grupę, kurioje žais prieš Madrido „Real“ (Ispanija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Belgrado „Partizan“ (Serbija), Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) ir Milano „Emporio Armani“ (Italija).

Tuo tarpu Aleksandro Džikičiaus treniruojamas „Lietuvos rytas“ naujajame sezone žais Europos taurėje.

Lyderio trauma

Kaip ir dera finalui, rungtynės prasidėjo atkaklia kova taškas į tašką. Tačiau ji tęsėsi tik iki pirmojo kėlinio vidurio, kai savo šou parodė Renaldas Seibutis. Emocingasis gynėjas per kelias minutes vienas pats pelnė 11 taškų iš eilės ir įkvėpė šeimininkus spurtui (21:13).

„Lietuvos rytas“ atrodė tvirtas padėties šeimininkas (26:17), kol traumą patyrė Tyrese'as Rice'as. Amerikietis antrajame kėlinyje įsirėžė į varžovą ir susižeidė čiurną. Netekę lyderio šeimininkai pasimetė – tarsi pamiršę, kaip žaisti, jie pralaimėjo „sausą“ atkarpą 0:11 ir atsidūrė už „Galatasaray“ nugarų (26:28).

Nors T.Rice'as po didžiosios pertraukos grįžo ant parketo, įsidrąsinę Turkijos vicečempionai mačo vadžių iš savo rankų nepaleido. Taiklių metimų seriją į šeimininkų krepšį surengė Prestonas Shumpertas, o „Galatasaray“ pranašumas šoktelėjo iki dviženklio (40:56).

„Lietuvos rytas“ dar bandė gelbėtis (58:62), tačiau deficitas buvo per didelis, o laiko – per mažai. Be klaidų (18 iš 18-os) baudos metimus metę „Galatasaray“ įtvirtino pergalę.

Susižeidė ir D.Songaila

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Rungtyniu akimirka
D.Songaila susižeidė petį.

Lietuvos rinktinės krepšininkas D.Songaila nugalėtojams pelnė 8 taškus (per 17 min.), tačiau rungtynes baigė anksčiau laiko ketvirtajame kėlinyje susižeidęs dešinį petį.

Rezultatyviau už lietuvį žaidė P.Shumpertas – 14, Lukša Andričius, Joshas Shippas – po 12 ir Jaka Lakovičius (5 rez. perd.) – 10 taškų.

„Lietuvos ryto“ gretose išsiskyrė R.Seibutis (15 tšk.), Goranas Jeretinas (12 tšk.) ir Stepas Babrauskas (10 tšk.).

Kitas Eurolygos atrankos turnyro finalas sekmadienį vyks Šarlerua mieste Belgijoje. Jame taip pat varžysis šeimininkė „Spirou“ ir Nymburko ČEZ (Čekija), sensacingai eliminavęs Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“ (Rusija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius