Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 28

Kaukėnas: „Visada sakiau, kad noriu atstovauti Lietuvai“ (video)

33 metų 192 cm ūgio Rimantas Kaukėnas po ilgokos pertraukos turėjo progą žaisti Vilniuje. Šiame mieste gimęs ir augęs gynėjas dar 2001–2002 metų sezoną atstovavo „Lietuvos rytui“, o trečiadienį per Eurolygos mačą buvo priešingoje barikadų pusėje.
Drama iki paskutinės sekundės pirmose rungtynėse: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Sienos „Montepaschi“ 75:79
R.Kaukėnas kėlė daugiausia problemų vilniečių gynybai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sienos „Montepaschi” klubo gynėjas pirmoje mačo pusėje atrodė blankiai ir dažniausiai jo metimai skriejo pro šalį, tačiau tiek trečiajame, tiek ketvirtame kėlinukuose R.Kaukėnas drąsiai ėmėsi lyderio vaidmens ir iš viso surinkęs 16 taškų padėjo savo komandai iškovoti pergalę.

– Kas buvo raktas į pergalę?

– Mes žaidėme tikrai labai prastai. Džiaugiuosi, kad laimėjome. „Lietuvos rytas“ labai sustiprėjo ir per pastarąsias kelias savaites pakeitė žaidimo braižą. Vilniečiai sparčiai tobulėja. Didžiausi sveikinimai „Lietuvos rytui“. Ačiū Dievui, kad laimėjome.

– Pats esate vilnietis ir rungtyniavote „Lietuvos ryte“. Kaip jautėtės?

– Labai laukiau šios dienos, nes visada malonu rungtyniauti namuose. Atvažiavo mačo pažiūrėti daug draugų, šeima. Prieš pat susitikimą trūko energijos. Koją pakišo ilgas laukimas. Vis dėlto rungtynėms įsibėgėjus įsivažiavau.

– Iš tribūnų girdėjote lietuviškų replikų?

– Taip, šaukė: „Rimai, Rimai, ramiau.“ (Juokiasi.) Viskas normalu, nes rungtyniavome Lietuvoje.

– Kuo „Lietuvos rytas“ patobulėjo?

– Jie geriau supranta vienas kitą, geriau ginasi. Manau, kad vilniečiai patobulėjo visais žaidimo aspektais. Khalidas el Aminas gerai žaidė. Jo agresyvus žaidimas sutraukė gynėjus ir paliko daugiau erdvės kitiems krepšininkams.

– Ką mačo pabaigoje darėte geriau?

– Gynyboje sugebėjome perimti kelis kamuolius. Tuo pačiu juos praradome puolime, bet ketvirtame kėlinuke mūsų gynyba pagerėjo. Puolime buvome šiek tiek dėmesingesni.

– Gynyboje jautėte išskirtinį varžovų dėmesį?

– Sunku pasakyti. Tiesiog rungtyniauji ir bandai skaityti žaidimą. Vienas žaidėjas sulaukia daugiau dėmesio, todėl automatiškai kitas lieka laisvas. Galbūt daugiau jaučiau dėmesio, bet apie tai negalvojau ir tiesiog žaidžiau.

– Ar kitą vasarą planuojate žaisti rinktinėje?

– Aš visada sakiau, kad noriu atstovauti Lietuvai. Tiesiog šiais metais buvo tam tikrų priežasčių, dėl kurių tikrai negalėjau žaisti. Jeigu kitą vasarą treneriai mane pakvies, aš būsiu pasiruošęs ir rungtyniausiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius