Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 10

Kauno indėlis į olimpiados krepšinio atrankos turnyrą – pusė milijono litų

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį, lapkričio 10 d., uždegė žalią šviesą, kad laikinojoje sostinėje liepos 2-8 dienomis vyktų Londono olimpiados krepšinio atrankos turnyras.
Vladas Garastas ir Arvydas Sabonis
Vladas Garastas ir Arvydas Sabonis / Kaunas.lt nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas kreipėsi į miesto tarybos narius su prašymu bendradarbiauti organizuojant šį Lietuvai be galo svarbų atrankos turnyrą.

„Lietuva ir Kaunas atitinka visus FIBA keliamus reikalavimus, tai pavirtino mūsų šalyje apsilankiusi  FIBA vadovybė. Atrankos turnyre 12 komandų iš Europos, Azijos, Afrikos, Amerikos kovos dėl 3 olimpinių kelialapių.

Suorganizuoti šį atrankos turnyrą mums reikalinga suma yra apie 15 mln. litų. Šiuo metu jau turime 8 mln. litų, likusius pinigus ketiname gauti iš bilietų pardavimo“, – kalbėjo LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas.

Kauno miesto savivaldybės indėlis – 0,5 mln. litų, kurie padengtų „Žalgirio“ arenos eksploatavimą.

M.Balčiūno teigimu, šio turnyro reikalavimus Lietuvoje atitinka tik dvi arenos - "Žalgirio" arena ir "Siemens" arena Vilniuje.

"Jei bus jūsų pritarimas, su niekuo daugiau nesiderėsime", - per Kauno tarybos posėdį kalbėjo M.Balčiūnas.

Jis Kauno politikų prašė nemokamai suteikti "Žalgirio" areną liepos 2-8 dienomis vyksiančioms varžyboms.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas teigė, kad tai miestui būtų "pakeliama našta".

Taip pat miesto tarybos posėdyje politikų prašyta neprieštarauti, kad bendrovė "Kauno energija" taptų LKF 7 mln. litų paskolos garantu, tokios sumos reikia sumokėti renginių teisių mokestį.

Šiuos pinigus žadama rėmėjui grąžinti pardavus bilietus į turnyrą.

Rengti 2012 metų Londono vasaros olimpinių žaidynių vyrų krepšinio atrankos turnyrą be Lietuvos taip pat pretenduoja Angola, Makedonija bei Venesuela. Galutinis sprendimas, kur jis vyks, paaiškės, gruodžio 10-11 dienomis.

2012 metų liepos 2-8 dienomis vyksiančiame turnyre be Lietuvos, Angolos, Makedonijos ir Venesuelos dėl trijų kelialapių į žaidynes Londone taip pat varžysis Dominikos Respublikos, Graikijos, Jordanijos, Pietų Korėjos, Naujosios Zelandijos, Nigerijos, Puerto Riko bei Rusijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius