-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 27 /18:08

Kauno miesto savivaldybės parama „Žalgiriui“ šįmet – 3 mln. litų

Kauno miesto savivaldybė sporto klubams ir organizacijoms išdalijo 4,5 mln. litų, iš kurių, kaip įprasta, didžioji dalis atiteko reprezentacinei miesto krepšinio komandai. Finansinių negandų kamuojamas Kauno „Žalgiris“ pamalonintas 3 mln. litų finansine parama.
Kauno „Žalgiris“ – Prienų „TonyBet“
Kauno „Žalgiris“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pranešama, kad buvo siūlymų „Žalgiriui“ skirti tik milijoną litų, tačiau galiausiai tam nebuvo pritarta. Nepaisant to, Kauno ekipai nepavyko gauti norėtos 5 mln. litų paramos. Prieš kurį laiką „Žalgiris“ jau buvo sulaukęs milijono litų paramos iš Akcinės bendrovės „Kauno Energija“ – tai traktuota kaip savivaldybės parama.

„Dauguma tarybos narių sutiko, kad 3 milijonai litų atitektų „Žalgiriui“, o kitas milijonas – kitoms miesto komandoms. Parama paskirstyta adekvačiai pagal pasiektus sporto rezultatus, kurie atitinka kauniečių lūkesčius ir simpatijas. Visoms kitoms miestą reprezentuojančioms komandoms – ar tai būtų rankinis, ar tinklinis, ar futbolas – miesto finansavimas šiek tiek padidėjo. Komandos jau dabar žino, kokio dydžio paramą gaus iš miesto, priešingai nei kaip buvo praėjusiais metais, kuomet finansavimas buvo tvirtinamas tik gegužės mėnesį. Tikimės gerų sportinių rezultatų baigiantis sezonui“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Praėjusių metų pabaigoje 1 mln. Lt dydžio paramą „Žalgiriui“ skyrė Kauno miesto savivaldybės įmonė „Kauno energija“, todėl bendra miesto parama garsiausiam šalies krepšinio klubui iš viso siekia 4 mln. Lt.

Kauno moterų rankinio klubui „Žalgiris-ACME“ skirta 110 tūkst. litų parama, futbolo klubui „Spyris“ – 90 tūkst. Lt, vyrų rankinio ekipai „Granitas“ – 80 tūkst. Lt, moterų krepšinio komandai „Aistės-LSU“ – 70 tūkst. Lt, vyrų rankinio klubui „Lūšis“ – 30 tūkst. Lt, regbio ekipai „Ąžuolas“ – 25 tūkst. Lt.

Kauno savivaldybės valdininkų širdžių nesuminkštino prieš kurį laiką rankininkų ir vandensvydininkų viešas kreipimasis dėl lėšų perskirstymo.

Dar mažesnės sumos skirtos kitiems projektams, viešosioms įstaigoms.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius