Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 14

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas: „Jau labai ilgai nesu gavęs atlyginimo, bet dar spėsiu per karjerą užsidirbti“

Įspūdingai sezoną pradėjusį Kauno „Žalgirį“ ir toliau persekioja negandos. Ekipą paliko vienas lyderių Tremmellas Dardenas, Madrido „Real“ klube pakeitęs traumuotą Martyną Pocių. Traumą patyrė Marko Popovičius, kuris negalės padėti komandai penktadienį Eurolygos „Top 16“ rungtynėse su Maskvos CSKA. Tačiau jaunasis „Žalgirio“ talentas Mindaugas Kuzminskas nenuleidžia rankų: „Ginklų dar nesudedame“.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Puolėjas tikina neketinantis palikti komandos, nors jį vilioja ne viena stipri ekipa, nes nenori išduoti trenerio Joano Plazos, dėka kurio krepšininko žaidimas gerėja sulyg kiekviena diena, sirgalių, kurie M.Kuzminską ypatingai šiltai palaiko. „Man geriau negauti pinigų, bet žaisti. Per karjerą dar spėsiu jų užsidirbti“, – tikina krepšininkas.

– „Žalgirį“ šią savaitę paliko T.Dardenas. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad ir jus vilioja kitos komandos. Ar iš tiesų jūs ir kiti žalgiriečiai esate sulaukę tokių pasiūlymų?

– Daugelis komandos draugų sulaukia pasiūlymų iš kitų komandų, sulaukia jų ir treneris. Bet kol kas, bent jau aš, niekur nežadu vykti. Tikiuosi, kad situacija pagerės. Gerai pradėjome sezoną, norisi panašiai jį ir pabaigti.

Mano žaidimas pagerėjo trenerio dėka. Prieš jį būtų negražu išvykti, palikti komandą tokioje situacijoje. Sirgaliai mane ypatingai palaiko, esu dėkingas ir jiems, todėl norisi bent tokią duoklę atiduoti.

– Kokia atmosfera tvyro komandoje, išvykus T.Dardenui?

– Kiekvieną dieną ateini ir žiūri – ar visi komandoje. Nes visi yra laisvi išvykti. Man šiek tiek gaila, kad Tremmellas išvyko, nes buvo ir ypatingai geras partneris treniruotėse, dirbdavo visu 100 procentų. O kai tavo konkurentas taip atsiduoda darbui, ir pats bandai bent jau susilyginti su juo.

Rūbinėje, nori to ar nenori, mintys apie situaciją komandoje grįžta. Bet kai ateini į treniruotę ar į varžybas, visos kitos mintys pasimiršta ir galvoji tik apie krepšinį. Tikėkimės, kad Maskvoje galvosime tik apie krepšinį.

– Galbūt situacija klube aiškėja ir pradėti bent dalimis mokėti atlyginimai?

– Ne, situacija klube neaiškėja. Aš jau labai ilgai nesu gavęs atlyginimo. Jei viskas bus gerai, dar spėsiu per karjerą užsidirbti. Pinigai man nevaidina pagrindinio vaidmens. Nemanau, kad man būtų geresnė situacija, jei atlyginimą gaučiau laiku, tačiau nežaidžiau.

– Šį sezoną esate būsimą varžovą CSKA esate įveikę du kartus VTB Vieningosios lygos turnyre.

–  Šį sezoną įrodėme, kad galima žaisti su visais ir visur. Išvykoje „Real“ pralaimėjome tik vienu tašku, išvykoje įveikėme CSKA. Tačiau penktadienį bus labai sunku, nes komandą paliko Tremmellas, kuris labai padėdavo ir gynyboje, ir puolime. O CSKA yra vieni favoritų laimėti Eurolygą. Tačiau ginklų nesudedame ir, kaip visada, bandysime atiduoti visas jėgas. Jei vieną kartą pavyko juos įveikti, kodėl gi neįveikus ir antrą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius