-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 20

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: „Nėra laiko verkti, reikia kovoti“

Labai svarbių Eurolygos „Top 16“ rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ išvakarėse Kauno „Žalgirio“ treneriui Joanui Plazai teko dar vienas smūgis – prie sunkią peties traumą patyrusio Pauliaus Jankūno prisijungė ir nugaros skausmus jaučiantis Mario Delašas, pastaruoju metu demonstravęs gerą žaidimą.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kompensuoti dviejų aukštaūgių netektį žalgiriečiams bus sunku, tačiau treneris tiki, kad jo auklėtiniai sugebės namų aikštėje parklupdyti vieną pajėgiausių Europos komandų. Išvykoje kauniečiai graikams buvo pralaimėję vienu tašku (66:67).

J.Plazą pasiekė ir gera žinia – į „Žalgirio“ gretas įsiliejo naujas įžaidėjas Donnie McGrathas, pakeisiantis netikėtai dėl asmeninių priežasčių išvykusį Ibrahimą Jaberrą.

„Praradome Paulių Jankūną, o šiandien – ir Mario Delašą. Vakar jis pasiskundė nugaros skausmais, tačiau negalvojome, kad tai kas nors rimta. O šiandien jis vaikšto kaip robotas, vos pajuda.

Vienas iš dalykų, kurių „Žalgiris“ išmoko šį sezoną – niekada nepasiduoti, nepalūžti. Nenoriu kartotis, tačiau blogi dalykai šį sezoną nutikdavo nuolat. Tačiau nėra laiko verkti, reikia kovoti. Reikia parodyti, kad turime tvirtą komandinę dvasią, kad esame pajėgūs kovoti su pačiomis stipriausiomis Eurolygos komandomis, tokiomis, kaip „Panathinaikos“, – teigė J.Plaza.

Paprašytas pakomentuoti būsimą varžovą, ispanas sakė: „Apie „Panathinaikos“ nepasakysiu nieko nauja, tai – viena stipriausių Europos komandų. Labai gerai kovėmės su jais jų aikštėje ir buvome verti pergalės. Pagal šio sezono rezultatus, manau, kad mes nusipelnėme būti tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų.

Tiesa, kad „Panathinaikos“ turi daug gerų žaidėjų. Tačiau mes išvykoje parodėme, kad galime juos nugalėti, todėl tikimės rytoj tą ir padaryti namie. Rytoj laukia tikrai svarbus, vienas svarbiausių šį sezoną mačų. Bus labai sunku, nes mums negalės padėti Paulius ir Mario.“

Nepaisant juodų debesų, „Žalgirį“ pasiekė ir saulės spindulys. „Šiandien mus pasiekė gera žinia, kad Donnie gali treniruotis su mumis. Tačiau rytoj iš jo dar nesitikime labai daug. Manau, kad Donnie yra tinkamas pasirinkimas, nes jis atvyko jausdamas žaidimo alkį.

Šiuo metu rinkoje nėra tiek žaidėjų, kad galėtume pasirinkti tą, kurio tikrai norime. Kartais tai yra pinigų problema, kartais – klubai nenori paleisti krepšininkų. Kai kada patys žaidėjai nenori ateiti į komandą tik trims mėnesiams“, – svarstė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius