-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 13 /11:41

Kauno „Žalgirio“ treneriu kviečiamas Ilias Zouros, klubo skolos siekia 21,5 mln. litų

Ketvirtadienį spaudos konferenciją surengęs Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas pasidžiaugė, kad pavyko baigti sezoną ir jau galima galvoti apie naująjį. Jis informavo, kad klubo skolos siekia 21,5 mln. litų, o treneriu kviečiamas komandą jau treniravęs 47 m. graikas Ilias Zouros.
„Žalgirio“ klubo spaudos konferencija
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Beveik 7 tūkstančiai mūsų sporto grupės „Facebook“ gerbėjų kasdien seka įdomiausią informaciją iš sporto pasaulio, dalyvauja diskusijose ir konkursuose. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

„Jau tik atėję visi norėjome aiškumo. Kai ką pavyko gauti, kai ko – ne. Reikia pasidžiaugti, kad pabaigėme sezoną ir galime galvoti apie naują“, – sakė P.Motiejūnas.

Jis pasakojo, kad su I.Zouros buvo neseniai susitikęs Trevize ir sutarė, kad treneris atsakys per dvi savaites. „Juo pasitikime, patiko jo darbas komandoje. Jam patiko mūsų vizija auginti jaunimą. Per Jonines jis duos atsakymą – taip ar ne. Jei treneris nesutiks, kito užsieniečio neieškosime“, – teigė „Žalgirio“ vadovas.

P.Motiejūno teigimu, yra sudaryta trejų metų „Žalgirio“ vizija: „Komandos pagrindas – lietuviai žaidėjai ir 3–4 patyrę užsieniečiai, patyrusių trenerių štabas. Lygos – Eurolyga, Lietuvos krepšinio lyga, VTB Jungtinė lyga. Tikslai – Eurolygoje – „Top 16“ etapas, VTB – atkrintamosios varžybos, LKL čempionų žiedai.“

„Žalgiris“ nebus ta komanda, kuri žaidėjams mokės didžiausias algas. Klubas bus jiems galimybė atsiskleisti. Planuojame, kad komandos pagrindą sudarys lietuviai ir trys keturi užsieniečiai. Jie bus startinio penketo žaidėjai, nes laikyti užsieniečius ant suolo mes negalime sau leisti“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

P.Motiejūnas informavo, kad klubo skolos siekia 21,5 mln. litų: 18 mln. Lt įsiskolinimai žaidėjams (atlyginimai ir premijos), treneriams, Valstybinei mokesčių inspekcijai – 2,4 mln. Lt, 1,1 mln. Lt – klubo tiekėjams.

„Skola mokesčių inspekcijai atsirado todėl, kad norėjome visų pirma sumokėti žaidėjams. Ji tikrai nėra piktybinė, ją sumokėsime“, – aiškino klubo direktorius.

Planuojamas ateinančio sezono komandos biudžetas – 15 mln. Lt. Šią sumą tikimasi surinkti iš bilietų ir abonementų pardavimo (5 mln. Lt), savivaldybės ir valstybinių įstaigų (5 mln. Lt), paramos ir reklamos (5 mln. Lt). 5 mln. Lt ketinama skirti senoms skoloms padengti.

Paklaustas, ar liks broliai Lavrinovičiai komandoje, P.Motiejūnas atsakė: „Jei pagal dabartines kontrakto sąlygas komandoje liktų Lavrinovičiai, tai, pagal klubo finansines galimybes, reikėtų šalia jų paimti dešimt jaunų krepšininkų.

Galiojančias sutartis turi ir Robertas Javtokas, ir Adas Juškevičius. Mes deramės, jų norime, bet žinome, kokios yra mūsų finansinės galimybės.“

„Žalgirio“ vadovo teigimu, jokių ryšių su buvusiu komandos savininku Vladimiru Romanovu nėra: „Esame visiškai laisvi nuo bankininko.“

P.Motiejūnas patvirtino, kad vienas labiausiai patyrusių žalgiriečių Rimantas Kaukėnas, klubą užgriuvus finansinei krizei, turėjo keletą rimtų pasiūlymų iš užsienio komandų, tačiau nusprendė likti Kaune. „Kai komandos savininkas bankininkas sako, kad sumokės, tai visi ir tiki“, – pasakojo „Žalgirio“ direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius