-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 18

Kauno „Žalgiris“ 70-mečio proga rengia įspūdingą šou

Rugsėjo 27 d. į Kauno „Žalgirio“ 70-mečio šventę „Žalgirio“ arenoje susirinkę žiūrovai išvys interaktyvią krepšinio aikštelę, stebėsis netikėtais sprendimais ir sulauks daugybės staigmenų. Tą pažada originalumu pasižymintis renginių režisierius Dalius Abaris, intensyviai besiruošiantis Kauno „Žalgirio“ jubiliejaus šventei.
„Žalgirio“ krepšininkai ir komanda švenčia pergalę
„Žalgiris“ / „Nautilus“ nuotr.

Generuoti idėjas ir kurti scenarijų D.Abaris kartu su „Žalgirio“ ir „Žalgirio“ arenos atstovais pradėjo dar prieš kelis mėnesius. Minčių, kaip garbingą šventę padaryti įsimintina, netrūko, todėl net ir išrankiausi krepšinio sirgaliai, atvykę pasveikinti „Žalgirio“, turėtų likti sužavėti.

Teatralizuotame jubiliejiniame šou krepšinio aikštelė su apšvietimo, video projekcijų ir 3D grafikos pagalba transformuosis ir atliks video ekrano funkciją, atskleisiančią didingą Kauno „Žalgirio“ kelią nuo pirmųjų komandos žingsnių.

„Žalgirio vardas daugeliui siejasi su istoriniu „Žalgirio“ mūšiu, bet neabejoju, kad per 70 metų jis tapo neatskiriamas nuo krepšinio ir pačios garsiausios Lietuvos sporto komandos. Todėl šį kartą mes pasinersime būtent į „Žalgirio“ krepšinio klubo istoriją ir per tą laiką iškovotas skambiausias pergales, – teigė renginio „Žalgiris. 70 didingų sezonų“ režisierius. – Kalbant filosofiškai, septyniasdešimt – brandaus žmogaus gyvenimo tarpsnis. Per 70 nugyventų metų žmogus tikrai ras kuo pasididžiuoti, todėl ir septyniasdešimtmetį mininti komanda gali pasakyti, kad yra pačiame brandume bei turi ką parodyti ją mylintiems gerbėjams.“

Teatralizuotame jubiliejiniame šou krepšinio aikštelė su apšvietimo, video projekcijų ir 3D grafikos pagalba transformuosis ir atliks video ekrano funkciją, atskleisiančią didingą Kauno „Žalgirio“ kelią nuo pirmųjų komandos žingsnių.

„Mes esame įpratę, kad ant aikštelės žengia mūsų didvyriai, krepšininkai, o šį kartą ji netikėtai transformuosis. Ji taps erdve, kurioje dinamiškai prasisuks visas 70 metų laikotarpis: nuo „Žalgirio“ įkūrimo iki šių dienų. Bus galima prisiminti ir pajusti, kiek daug šlovingų įspaudų buvo įspausta Kauno, Lietuvos ir užsienio aikštėse per visą šį laiką“, – pasakojo D.Abaris.

Taip pat norisi pabrėžti, kad „Žalgiris“ ne tik be krepšininkų, bet ir be sirgalių, be žiūrovų būtų tik pavadinimas. Pavadinimą šlovingu vardu paverčia aplinka

Renginio režisierius didžiausias staigmenas paliko paslaptyje, tačiau tikino, kad žiūrovai neturėtų nustebti, jei arenoje išvys kažką krentančio, iššokančio ar kylančio į viršų.

„Pačiame šventės procese dalyvaus ir nuolatiniai „Žalgirio“ rungtynių dalyviai, tokie kaip šokėjos ir gerbėjai. Pasistengsime įtraukti ir užvesti visą publiką. Žinoma, matysime bei klausysimės ir muzikos žvaigždžių, kurios iš dangaus kris ir tiesiogine prasme. Bus atliktos ne tik kiekvienam „Žalgirio“ gerbėjui žinomos dainos, bet ir naujai sudainuotos primirštos“, – sakė D.Abaris. Būtent „Žalgirio“ arenoje naujai atgims prieš 30 metų sukurta Aliukų daina apie „Žalgirio“ vyrus.

„Žalgirio“ jubiliejinė šventė bus neeilinis įvadas į pirmą kartą rengiamą Kauno „Akropolio“ taurės turnyrą. Jame rugsėjo 27-28 d. žalgiriečių varžovais bus Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Galatasaray“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klubai.

„Taip pat norisi pabrėžti, kad „Žalgiris“ ne tik be krepšininkų, bet ir be sirgalių, be žiūrovų būtų tik pavadinimas. Pavadinimą šlovingu vardu paverčia aplinka, o būtent sirgaliai sukuria pačias geriausias emocijas, azartą ir yra didžiausių įvykių įkvepėjai. Ištikimesnių gerbėjų Lietuvoje per 70 metų tikrai nėra buvę, tad tikiu, kad jie neabejotinai atvyks į „Žalgirio“ areną ir pasveikins komanda su šiuo garbingu jubiliejumi“, – pokalbį užbaigė renginio „Žalgiris. 70 didingų sezonų“ režisierius D.Abaris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius