Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 15

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje priėjo liepto galą: trauktis nebėra kur

Iki TOP16 turnyro pabaigos likus trims turams, iki šiol šiame turnyro etape pergalės skonio nejutę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patekti į nuvažiuojantį Eurolygos traukinį gali tik skindami pergales. Progą iškovoti pirmąją Lietuvos ekipa turės trečiadienį vakare, kuomet Kauno sporto halėje stos į dvikovą su Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klubu, kuriam atstovauja Šarūnas Jasikevičius ir Darjušas Lavrinovičius.
Eliasas Zourosas
Eliasas Zourosas. / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Praėjusį savaitgalį pirmąjį sezono trofėjų iškovojęs „Žalgiris“, per pirmuosius tris Eurolygos antrojo etapo turus patyręs tris nesėkmes, priėjo liepto galą. Bet kuri kita nesėkmė komandą nustumtų į prarają – norint išsaugoti bent teorinius šansus prasimušti į stipriausių Eurolygos ekipų aštuonetą, savo sąskaitoje reikia turėti mažiausiai tris pergales. Būtent tiek kartų savo varžovus jau įveikė kol kas be pralaimėjimų žengiantis ir H grupėje pirmaujantis „Fenerbahce Ulker“.

Lygiai prieš dvi savaites skaudų antausį Turkijoje (72:80) patyrę žalgiriečiai trečiadienį bandys pasiekti revanšą. Anot „Žalgirio“ trenerio Eliaso Zouroso bei gynėjo Tomo Delininkaičio, artėjančiose rungtynėse svarbiausia išvengti prieš dvi savaites padarytų klaidų.

„Gal dėl per didelio noro mes vietomis perskubėjome, nebranginome kamuolio ir padarėme vaikiškų klaidų. Tai buvo pagrindinės priežastys, dėl kurių mes patyrėme pralaimėjimą“, – tvirtino T.Delininkaitis.

„Pralaimėjimą lėmė mažos detalės rungtynių pabaigoje. Mes nesugebėjome išlaikyti susikaupimo“, – gynėjui antrino komandos treneris.

Turkijos čempionai į Lietuvą atskrenda stipriai nukraujavę. Šios savaitės pradžioje sunkią traumą patyręs vienas ekipos lyderių Mirsadas Turkčanas šį sezoną komandai padėti nebegalės. Prieš dvi savaites 13 taškų pelnęs ir 14 kamuolių atkovojęs turkas „Žalgirio“ aukštaūgiams buvo tapęs neįmenama mįslė. Tuo tarpu Kauno ekipos stovykloje – priešingos nuotaikos.

„Situacija yra žymiai geresnė nei praėjusią savaitę. Po ligų ir traumų į rikiuotę grįžo visi žaidėjai“, – kalbėjo E.Zourosas.

Krepšinio specialistas iš Graikijos, paklaustas, ar žino apie ne vieną puikų Š.Jasikevičiaus pasirodymą Kauno sporto halėje žaidžiant su Kauno „Žalgiriu“, šyptelėjo: „Tikiuosi, kad šį kartą tradicijos bus sulaužytos. Mes pasistengsime jį sustabdyti. Jis yra vienas iš geriausių Europos įžaidėjų, idealiai žaidžiantis derinį „du prieš du“ ir puikiai kuriantis progas savo komandos draugams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius