Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 08

Kazys Maksvytis: „Įtemptų rungtynių patirtis padėjo šiandien laimėti“

Po beveik dviejų mėnesių pertraukos į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatą sugrįžę Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai Kėdainiuose 69:68 įveikė „Nevėžio“ klubą ir iškovojo ketvirtąją pergalę pirmenybėse.
„Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis
„Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Po rungtynių abiejų komandų strategai pasidalijo savo mintimis kartu su internetine sporto transliacijų televizija „SportoTV.lt“.

Kazys Maksvytis: „Raktas į pergalę buvo komandinis žaidimas“

Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis: „Esu patenkintas savo krepšininkų žaidimu paskutinę rungtynių ataką. Visi pabrėžia mačus, kuriuose pralaimėjome paskutinėmis sekundėmis.

Krepšinyje taip ir yra – kiek tokių rungtynių pralaimi, tiek jų gali ir laimėti. Gali būti, kad įtemptų rungtynių patirtis padėjo mums nugalėti ir šiandien.

Labai džiugu laimėti „Nevėžio“ aikštelėje. Manau, kad varžovai niekuo nesiskiria nuo mūsų komandos. „Nevėžis“ tikrai galėtų laimėti ne vienerias rungtynes, žaisdami ir Europos taurės turnyre.

Didelio kontrasto komandos žaidime nuo praėjusių rungtynių LKL čempionate spalio mėnesį nejaučiau. Žinoma, man kaip treneriui, yra lengviau, nes dabar komanda yra labiau susižaidusi. Kaip bebūtų, galbūt reikia prisitaikyti prie kitokio taisyklių traktavimo, tačiau visi esame lietuviai, tad šoko nėra.

Šiandien raktas į pergalę buvo komandinis žaidimas. Žaidimo kontrolę paleidome tik likus pusantros minutės iki rungtynių pabaigos. Pirmą rungtynių pusę kontroliavome žaidimą. Tiesa, Kėdainiai antrojoje susitikimo dalyje turėjo emocinę persvarą, kuri vienu metu atsispindėjo ir rezultate. Džiaugiuosi, kad mes nenuleidome rankų.

Neprarandame vilčių ir Europos taurės turnyre. Kol kas viskas priklauso nuo mūsų. Serbijoje turime laimėti daugiau nei keturių taškų persvarą bei laimėti mačą namuose. Kol turime šansų, tol kovosime.“

Gintaras Leonavičius: „Pabaigoje pritrūko šaltakraujiškumo“

Kėdainių „Nevėžio“ treneris Gintaras Leonavičius: „Pralaimėti vienu tašku savų žiūrovų akivaizdoje yra blogai. Man nepatiko mūsų ekipos paskutinė ataka. Buvo daug emocijų, neišsprendėme svarbių klausimų. Tokių kovingų rungtynių ir reikėjo laukti.

Pabaigoje pritrūko šaltakraujiškumo, protingų sprendimų. Negaliu nieko kaltinti, paprasčiausiai įtampa padarė savo, todėl nesusitvarkėme su paskutine ataka.

Sužaidėme gerą rungtynių atkarpą, kuomet rinkdavome taškus greitomis atakomis. Kaip bebūtų, reikėjo tą patį daryti, kai turėjome persvarą. Nepavyko. Skaudu, bet reikės Klaipėdoje kariauti.

„Neptūnui“ pravertė patirtis Europos, VTB lygoje. Klaipėdiečiai turėjo ne vienas įtemptas rungtynes kaip šiandien. Kaip bebūtų, su kiekvienomis dramatiškomis rungtynėmis „Neptūnas“ kaupė patirtį.“

VIDEO: Gintaro Leonavičiaus ir Kazio Maksvyčio komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius