Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 19

Kazys Maksvytis: „Jei man tektų rinktis tarp VTB Jungtinės lygos ir Europos taurės – sportine ir finansine prasme rinkčiausi VTB“

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams atėjo itin svarbių rungtynių metas. Klaipėdiečiai ketvirtadienį kovos LKF taurės pusfinalio atsakomajame mače su „Šiauliais“, o balandį kausis dėl išlikimo tarp trijų stipriausių LKL komandų. Trečiajame turnyre, VTB Jungtinėje lygoje, „Neptūnui“ liko vienintelės rungtynėse su CSKA, tačiau ekipos treneris Kazys Maksvytis teigė, kad jis sutiktų ir toliau žaisti šiame turnyre, o ne Europos taurėje.
„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis
„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Ne politikas aš, tad norėčiau susilaikyti nuo komentarų šiuo aspektu. Jeigu žiūrėsime į krepšinio lygį, VTB Jungtinė lyga ir Europos taurė yra beveik vienodos. Tačiau VTB yra kur kas parankesnė finansine prasme, nes klubas gali uždirbti, o Europos taurėje turi dar ir susimokėti. Lyginant šį aspektą, VTB lyga yra geresnė, o krepšinio lygis – toks pat“, – teigė „Neptūno“ treneris K.Maksvytis.

LKL pirmenybėse nebeturime teisės klysti, mat mūsų pralaimėjimai kainuoja daugiau, nes žaidžiame tik du ratus.

Europos taurėje klaipėdiečiai laimėjo 4 sykius per 10 susitikimų, o reguliariajame VTB lygos sezone per 19 rungtynių iškovojo penkias pergales – dviem daugiau nei pernai. „Neptūnui“ liko paskutinės rungtynės su Maskvos CSKA.

Vis dėlto, praėjusio sezono LKL bronzos medalininkams dabar kur kas svarbiau yra kovos LKL ir LKF taurėje. Pastarajame turnyre jau ketvirtadienį „Neptūnas“ sieks pergalės prieš „Šiaulius“. Pirmajame susitikime Šiaulių klubas laimėjo 13 taškų skirtumu (92:79).

„Mes neįvertinome varžovo, nenusiteikėme rungtynėms. Kai bandėme tai daryti jau prasidėjus susitikimui, „Šiauliai“ buvo nutolę, tad pavyti nesugebėjome. Žinoma, nesakau, kad esame geresni, juk pralaimėjome. „Šiauliai“ tikrai yra gera komanda, o mes, galbūt žinodami, kad yra rungtynės atsargoje, per daug nerimtai pažiūrėjome, atsipalaidavome. Jeigu lygintume žaidėjus, ypač jų naujokus, biudžetą, dar neaišku, kurie čia klase yra geresni“, – dėstė pašnekovas.

LKL pirmenybėse kol kas Klaipėdoje pergalę iškovojo tik Vilniaus „Lietuvos rytas“, o „Žalgiris“ pralaimėjo. Su šalies čempionais „Neptūnas“ dar žais išvykoje balandžio 7-ąją. Balandį klaipėdiečiai LKL sužais septynias rungtynes, kurios nulems, ar pavyks „Neptūnui“ išlaikyti šiuo metu užimamą trečiąją vietą.

VTB Jungtinė lyga yra kur kas parankesnė finansine prasme, nes klubas gali uždirbti, o Europos taurėje turi dar ir susimokėti.

„LKL pirmenybėse nebeturime teisės klysti, mat mūsų pralaimėjimai kainuoja daugiau, nes žaidžiame tik du ratus. Laukia sunkių rungtynių, ypač išvykose – balandis bus sunkus. Aišku, kad į Kauną taip pat važiuosime kautis dėl pergalės, tačiau per anksti dar galvoti – dabar yra svarbesnių mačų iki to.

Pirmiausia reikia nugalėti „Šiaulius“. Mūsų statistika namuose tikrai gera, tačiau pergalės mums neužtenka, reikia daugiau nei 14 taškų skirtumu laimėti. Ar tai slėgs, ar kaip tik motyvuos krepšininkus – bus galima pasakyti po rungtynių“, – teigė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius