Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 18

Kazys Maksvytis prieš akistatą su „Laboral Kutxa“: „Galime iškovoti pergalę“

Lapkričio 20 dieną (ketvirtadienį) 18.45 val. „Švyturio“ arenoje „Neptūno“ krepšininkai pradės antrąjį Eurolygos ratą. Šįkart klaipėdiečių varžovas – Vitorijos „Laboral Kutxa“ (Ispanija) ekipa.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ispanai į Lietuvos pajūrį atvyks trečiadienį maždaug apie vidurnaktį. Neptūniečių varžovai iš Bilbao skris į Frankfurtą, iš ten keliaus į Kopenhagą ir galiausiai iš Kopenhagos leisis Palangos oro uoste.

„Laboral Kutxa“ krepšininkai įsikurs „Europa City Aurora“ viešbutyje, esančiame Kuršių marių pakrantėje, šalia Naujosios perkėlos. 

„Neptūnas“ ir „Laboral Kutxa“ tarpusavyje jau varžėsi spalio 15 dieną Ispanijoje ir tuomet pergalę rezultatu 88:69 šventė Vitorijos atstovai. Ketvirtadienį „Neptūnas“ savo žiūrovų akivaizdoje jau sieks revanšo.

Tai stipri komanda, bet jei žaisime gerai, namuose galime iškovoti pergalę.

„Tai stipri komanda, bet jei žaisime gerai, namuose galime iškovoti pergalę“, – pabrėžė „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Minėtasis Ispanijos, o tiksliau baskų klubas buvo įkurtas 1959 metas. Nuo 1970 metų rungtyniauja Ispanijos aukščiausioje lygoje. Per savo gyvavimo laikotarpį klubas dažnai keitė pavadinimus, tačiau garsiausias ir geriausiai visiems žinomas komandos pavadinimas „Tau Ceramica“.

Nuo 2013 m. jie vadinami „Laboral Kutxa“ vardu. Ispanijos lygos čempionais jie tapo tris kartus: 2002, 2008 ir 2010 metais. Šešis kartus laimėjo Ispanijos taurę (pastarąjį kartą 2009 metais). 1996 m. laimėjo Saportos taurę. Du kartus žaidė Eurolygos finaluose – 2001 ir 2005 metais. Įdomu, kad tais metais komandos gretose rungtyniavo ir klaipėdiečiai Saulius Štombergas (2001 m.) ir Arvydas Macijauskas (2005 m.). Baskų klubo spalvas taip pat yra gynę lietuviai Mindaugas Timinskas ir Simas Jasaitis.

Į Klaipėdą „Laboral Kutxa“ atvyksta po permainų trenerių štabe: 52 metų italas Marcas Crespis po pastarojo pralaimėjimo namuose prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ (66:86) atsisveikino su ekipa, o naujuoju vyr. treneriu paskirtas septynerius metus komandoje asistento pareigas ėjęs ispanas Ibonas Navarras. Jam, kaip vyr. treneriui, Klaipėdoje bus debiutinės Eurolygos varžybos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius