-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 07

Kazys Maksvytis: „Šiame čempionate jau išnaudojome visas gyvybes“

Po valandą trukusios treniruotės Lietuvos devyniolikmečių treneris Kazys Maksvytis savo auklėtiniams ištarė: „Vyrai, liko visai nedaug“. Kelyje link aukso lietuviams liko trys žingsniai, tačiau dabar visos mintys sukasi apie ketvirtfinalį su Lenkija.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvių ir lenkų akistata Rygos arenoje vyks penktadienį, 14.30 val. Nors ir nusivylęs organizatorių sprendimu lietuviams skirti anksčiausią laiką, K.Maksvytis laukia mūsų šalies krepšinio gerbėjų palaikymo dar ketvirtfinalyje. Ne tik šeštadienį, ar sekmadienį.

– Treneri, kokios nuotaikos ir naujienos Lietuvos komandos stovykloje?, – 15min.lt klausė K.Maksvyčio.

– Turėjau išjungti visus telefonus, nes atakavo žurnalistai, o reikia ruoštis rungtynėms (šypsojosi). Vyrai nusiteikę labai gerai. Vytenis Čižauskas dar jaučia skausmą, bet jis tikrai žais. Jei teks, žais ir per skausmus. Šiose pirmenybėse jau išnaudojome visas gyvybes. Turėsime žaisti be klaidų ir užtikrintai.

– Kaip sutikote žinią, kad teks ketvirtfinalyje kautis pirmiesiems?

– Organizatoriai pasilieka teisę keisti laiką ir jie ta teise pasinaudojo. Kiek žinome, lenkų televizija paprašė šio laiko, o mūsiškiai su tuo sutiko. Aišku, mums būtų buvę geriau žaisti vakare. Dabar gal ir sirgalių bus mažiau.

– Jei įveiksite Lenkiją, daugiau krepšinio gerbėjų turėtų būti savaitgalį...

– Mums paramos reikia ne tik šeštadienį ar sekmadienį. Tikimės, kad atvažiuos ir penktadienį, kai mūsų lauks žūtbūtinis mūšis.

– Būsimą varžovą, Lenkiją pažįstate dar nuo praėjusių metų čempionato Vilniuje. Kokia tai komanda?

– Tai gerai organizuota ir sukomplektuota ekipa. Šiame čempionate jie ruošiasi Lenkijoje vyksiančiam U-18 Europos čempionatui. Komanda išlaikė savo branduolį nuo pirmenybių Lietuvoje, žaidžia pozicinį, akademinį krepšinį. Mes savo ruožtu sieksime primesti savo žaidimo stilių – greitą ir agresyvų.

– Kaip ruošiatės ketvirtfinalio mačui?

– Kiekvienoms rungtynėms keičiame gynybos taktiką. Lenkai daugelį dalykų daro taip, kaip ir pernai. Tikimės, kad mums pravers pasiruošimo patirtis. Vakare turėsime video analizę, darysime išvadas.

– Tikslas nuo pat rungtynių pradžios įgyti didelį pranašumą nesikeis?

– Taip. Pasistengsime iškart pasiųsti varžovus į nokdauną, o jei nepavyks, tuomet tyliai lauksime savo šanso, kai jie paluš.

– Kokius varžovų žaidėjus galėtume išskirti?

– Lenkijos rinktinėje – daug įdomių žaidėjų. Przemyslawas Karnowskis bus pagrindinis Jono varžovas. Jų lyderis Mateuszas Ponitka, reikės ir jį sustabdyti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius