Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 20

Kemzūra: Biedrinio ir Kambalos duetas – ne mano, o varžovų galvos skausmas

„Dabar arba niekada!“ – tokiu šiūkiu pirmadienį oficialiai prasidėjo Europos krepšinio čempionatui besirengiančios Latvijos vyrų rinktinės treniruočių stovykla.
Kęstutis Kemzūra
Latvijos vyrų krepšinio rinktinės vairą K.Kemzūra perėmė šių metų pradžioje. / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Vienas rinktinės lyderių Kasparas Kambala teigia Europos krepšinio čempionate būsiąs kupinas ryžto kovoti dėl aukščiausių vietų.

Savo ruožtu kaimynus treniruojantis lietuvis Kęstutis Kemzūra neslepia, kad K.Kambalai ir NBA žaidėjui Andriui Biedriniui teks praleisti aikštelėje daugiau laiko ir kad jie žais kartu.

„Džiaugiuosi būdamas su rinktine. Nors oficialiai pradėjome treniruotis šiandien, daugelis žaidėjų, tarp jų ir aš, prieš porą savaičių jau pradėjome rengtis drauge su fizinio parengimo treneriu Viktoru Laciu, taip pat – salėje“, – sakė žurnalistams K.Kambala.

Jis pažymėjo, kad ne itin gera Latvijos krepšinio federacijos ekonominė padėtis nebus didelė kliūtis rengiantis čempionatui.

Avalynė ir dienpinigiai nėra svarbiausia, nes mes žaidžiame ir dėl savęs, ir dėl Latvijos, – sakė K.Kambala.„Šitai nėra susiję su tuo, kaip treniruosimės arba žaisime. Sunkių laikų buvo ir anksčiau. Avalynė ir dienpinigiai nėra svarbiausia, nes mes žaidžiame ir dėl savęs, ir dėl Latvijos“, – sakė jis.

Dabar nėra prasmės spėlioti, kaip pavyks susižaisti su A.Biedriniu, sakė K.Kambala ir pridūrė: „Mes esame profesionalai ir galime tik padėti vienas kitam. Iš viso aikštelėje yra penki žaidėjai ir mums visiems penkiems būtina sugalvoti, kaip įmesti kamuolį į krepšį.“

K.Kemzūra pridūrė, kad tegul geriau apie A.Biedrinio ir K.Kambalos dvejetą galvoja varžovai.

Trenerio nuomone, tokio lygio žaidėjams reikia daug žaisti, todėl jis ketina panaudoti juos drauge, nes būtent vidurio puolėjai gali labai sustiprinti rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius