-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 21

Kemzūra gali tapti naujuoju Lietuvos krepšinio rinktinės strategu (atnaujinta 18.40 val.)

Trečiadienį Kauno viešbutyje „Reval Neris“ posėdžiaudami Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto (LKF VK) nariai vienbalsiai nusprendė, kad turi būti pradėtos derybos su kandidatu į mūsų šalies nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio postą Kęstučiu Kemzūra.
K.Kemzūros vadovaujamiems Latvijos krepšininkams Europos pirmenybės baigėsi jau pirmajame etape
K.Kemzūra / „Scanpix“ nuotr.

Jeigu derybos pavyks, K.Kemzūros kandidatūra bus patvirtinta lapkričio 5 dieną. „K.Kemzūros kandidatūra pasirinkta, tačiau tai nereiškia, kad jis ir taps vyriausiuoju treneriu. Tai ilgos derybos – kiek laiko, kokiomis sąlygomis ir panašiai“, – sakė LKF prezidentas Vladas Garastas.

Kurtinaičio kandidatūra nesvarstyta

Paklaustas, kodėl atmesta Rimo Kurtinaičio kandidatūra, V.Garastas motyvavo šio atsistatydinimu. „Kurtinaitis pats spaudoje viešai pareiškė, kad su Butautu atėjo, su Butautu ir išeis. Iki šiol mes nesulaukėme šių trenerių ataskaitos po Europos čempionato. Jų pasirodymas Lenkijoje buvo įvertintas blogai“, – teigė LKF prezidentas V.Garastas. 

„Su daug kuo konsultavomės ir turime abiejų trenerių charakteristikas. Nebuvo praktiškai nė vieno Vykdomojo komiteto nario, kuriam K.Kemzūros kandidatūra keltų abejonių. K.Kemzūra turi pakankamai tarptautinės krepšinio trenerio patirties, yra ypač vertinamas už tai, kad turi daug novatoriškų idėjų, kad profesionaliai valdo treniruočių procesą, pasirenka tikrai veiksmingą žaidimo braižą, rungtynių metu operatyviai priima sprendimus. Svarbu ir tai, kad turi darbo su nacionaline rinktine patirties tiek kaip asistentas, tiek kaip pagrindinis treneris.

Dar 2006 metais mes gavome labai išsamią K.Kemzūros viziją, kaip plėtoti Lietuvos krepšinį tiek koncentruotų varžybų, tokių kaip Europos čempionatas, metu, tiek ilgalaikės perspektyvos atžvilgiu. Jis pasižymi greitu, operatyviu situacijos vertinimu, yra patikimas ekstremaliomis situacijomis, yra stipri asmenybė ir, aišku, puikus komandos narys“, – pagrindines priežastis, paskatinusias pasirinkti K.Kemzūros kandidatūrą, vardijo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Kemzūra grįžtų į rinktinę po 3 metų pertraukos

K.Kemzūros didžiausiu konkurentu buvo laikomas buvęs atsistatydinusio Ramūno Butauto asistentas R.Kurtinaitis. Posėdžio išvakarėse savo kandidatūrą iškėlė ir JAV gyvenantis Aurimas Matulevičius. Dar vienas pretendentas – Jonas Kazlauskas – dėl dar metus su Graikijos krepšinio federacija galiojančio kontrakto pranešė į rinktinės stratego postą nekandidatuosiantis.

39 metų K.Kemzūra į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę grįžtų po trejų metų pertraukos. 2005–2006 metais jis ėjo asistento pareigas tuomet Lietuvos rinktinės stratego Antano Sireikos trenerių štabe.

Praėjusių metų pabaigoje K.Kemzūra priėmė Latvijos krepšinio federacijos pasiūlymą ir nuo 2009 metų stojo prie latvių rinktinės vairo. Deja, Lietuvos specialisto debiutas nebuvo sėkmingas.

Prasidėjus nesutarimams tarp komandos narių daug žadėję latviai Europos čempionate Lenkijoje patyrė fiasko – mūsų kaimynams lagaminus teko krautis ir namo vykti jau po grupės varžybų. Nepaisyda nesėkmės Latvijos krepšinio federacija K.Kemzūrai pasiūlė tęsti bendradarbiavimą, tačiau šis susigundė analogiška darbo vieta Lietuvos rinktinėje.

Šiuo metu K.Kemzūra netreniruoja jokios klubinės komandos. Praėjusių metų pabaigoje jis buvo atleistas iš rusų Maskvos srities „Chimki“ vyriausiojo trenerio pareigų. Šioje Rusijos komandoje lietuvis dirbo beveik dvejus metus.

Jeigu bus patvirtintas, K.Kemzūra taps penktuoju Lietuvos nacionalinės komandos strategu. 1992–1996 metais ją treniravo Vladas Garastas, 1997–2001 metais – Jonas Kazlauskas, 2003–2006 metais – Antanas Sireika, 2007–2009 metais – Ramūnas Butautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius