Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 13

Kęstutis Kemzūra: „Jonas Valančiūnas turėtų imti pavyzdį iš Donato Motiejūno“

Kiekvienas sėkmingas Gdynės „Asseco Prokom“ legionieriaus Donato Motiejūno pasirodymas palydimas panašiais komentarais: jaunasis krepšininkais Kęstučiui Kemzūrai įrodinėja, kad yra vertas vietos nacionalinėje rinktinėje.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Motiejūnas, kuriam neatsirado vietos šių metų Lietuvos rinktinėje, yra vienas ryškiausių žaidėjų Eurolygoje, per rungtynes pelnantis po 14,3 taško ir atkovojantis po 8,5 kamuolio.

K.Kemzūra pripažįsta: D.Motiejūno žaidimas šį sezoną išties džiugina. Maža to, kitam Lietuvos krepšinio talentui Jonui Valančiūnui, kuris atstovavo Lietuvai šių metų Europos čempionate, pataria pavyzdį imti būtent iš „Asseco Prokom“ lyderio.

Apie Donatą Motiejūną

„Vienareikšmiškai džiaugiuosi Donato žaidimu. Stebiu jo žaidimą, kaip ir kiekvieno rinktinės kandidato. Jo rodikliai tikrai džiugina. Tai, visų pirma, jo paties didelis nuopelnas. Jo užsispyrimo ir darbo, kurį įdeda, nuopelnas. Antra, prie to, manau, daug prisideda treneris Tomas Pačėsas, kuris surado būdų, kaip jį išnaudoti, ir uždegė jam žalią šviesą. Suteikė žaidimo laisvę ir moko jį būti lyderiu. Jau esu sakęs, kad su tokiu entuziazmu, su kokiu Donatas dirba, jo laukia labai šviesi ateitis“, – 15min.lt sakė K.Kemzūra.

Rinktinės strategas pripažino, kad D.Motiejūno žaidimas ne tik džiuginantis, bet ir šiek tiek stebinantis. „Maloniai stebina tai, kad jis ne tik pelno taškus, bet ir atkovoja kamuolius. Anksčiau gal net susilaukdavo kritikos, kad nėra pakankamai agresyvus kovodamas dėl atšokusių kamuolių, kas yra labai svarbus rodiklis jo pozicijos žaidėjams. Šiemet už tai jo negalėtume kritikuoti“, – teigė K.Kemzūra.

Paklaustas, ar sėkmingo D.Motiejūno sezono priežastimi galima įvardyti ir norą įrodyti rinktinės treneriams savo vertę, K.Kemzūra kalbėjo: „Tai pagirtina charakterio savybė. Noras kovoti ir nepasiduoti yra jo varomoji jėga. Jis daro viską, kad aš neturėčiau argumentų kitokiems sprendimams.“

Apie Joną Valančiūną

Tikėtasi, kad prieš išvykdamas į NBA J.Valančiūnas sudrebins Europą, tačiau šį sezoną Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas kol kas nedemonstruoja iš koto verčiančio žaidimo. Vertindamas J.Valančiūno sportinę formą, K.Kemzūra krepšininką ragino sukąsti dantis ir dirbti.

„Jonui dabar nėra pats lengviausias metas. Treneris spaudžia, reikalavimai dideli, ir ne viskas jam sekasi taip, kaip norisi ir kaip buvo įpratęs. Svarbiausia, kad jis parodytų tą charakterį, kokį rodo D.Motiejūnas. Jonui siūlau pavyzdį imti būtent iš Donato. Viskas Jono rankose, tik reikia sunkiai ir teisingai dirbti. Kartais geriau negirdėti liaupsių, o viską įrodinėti lyg jų nebūtų“, – kalbėjo K.Kemzūra.

Apie rinktinės žalgiriečius

K.Kemzūra atmeta priekaištus, kad prasto Kauno „Žalgirio“ sezono priežastis – Lietuvos rinktinei atstovaujančių žalgiriečių nuovargis po Europos čempionato.

„Reiktų klausti pačių žaidėjų, bet aš nemanau, kad tai yra priežastis. Nereikia ieškoti, kam suversti kaltę. Reikia žiūrėti ir į kitus dalykus. Ar Rimantas Kaukėnas nežaidė gerai iki tol, kol negavo traumos? Ar Martynas Pocius Madride nedemonstruoja gero žaidimo? Ar šie vyrai nebuvo rinktinėje?“ – retoriškai klausė K.Kemzūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius