Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 06

Ketvirtadienį „Utenos“ moterų krepšinio klubas debiutuos Europos taurėje

Ketvirtadienis – istorinė diena Utenos moterų krepšiniui, kadangi šio miesto komanda pirmą kartą dalyvaus tarptautiniame turnyre – Europos taurėje. Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) lyderės pirmoji varžovė – Rusijos pirmenybių vidutiniokė Vologdos „Chevakata“ komanda. Pasak „Utenos“ klubo vyriausiojo trenerio Alfredo Vainausko, Rusijos komandoje pirmaisiais smuikais griežia legionierės.
Alfredas Vainauskas
Alfredas Vainauskas / „Scanpix“ nuotr.

„Vologdos ekipoje išsiskiria amerikietė įžaidėja Montgomery ir kanadietė vidurio puolėja Alexander. Jos rungtyniauja WNBA. Pastaroji yra tikra taškų darymo mašina. Reikėtų išskirti ir Švedijos rinktinės žaidėją Eldebrink. Jos dažniausiai ir surenka daugiau nei pusę visų ekipos taškų. Taip pat žaidžia nemažai Rusijos rinktinės kandidačių. „Chevakata“ yra gerai sukomplektuota, bet keista, jog dar nedemonstruoja geriausio žaidimo“, – analizavo strategas.

Dauguma šalies krepšinio ekspertų pabrėžia, kad „Utenos“ gretose rungtyniauja daug Lietuvos rinktinės narių, tačiau A.Vainauskas apibūdino visą situaciją, kokia ji yra iš tiesų.

„Man daug kas sako, kad „Utenos“ komandoje rungtyniauja daug moterų rinktinės krepšininkių, bet reikia pažiūrėti, kaip yra iš tiesų. Sandra Linkevičienė ir Eglė Šulčiūtė tik grįžo po motinystės atostogų. Sandra tik atsigavo po sunkios traumos ir šios krepšininkės yra tik geros savo sportinės formos pusiaukelėje.

„Galvojame apie gynybos sistemas ir svarstome visokius variantus. Reikės bandyti tvarkytis su varžovių aukštaūge Alaxander, kuri po krepšiu žaidžia labai agresyviai. „Chevakata“ komanda demonstruoja agresyvų ir labai greitą krepšinį, kai dažnai daug negalvojama ir tiesiog metama į krepšį

Eglė Šikšniūtė yra perspektyvi žaidėja, kuri labai gerai dirba, mane džiugina jos darbas, bet jai dar trūksta iki pačio aukščiausio taško. Greta Šniokaitė yra rinktinės kandidatė, bet ji neseniai atsigavo po peties traumos. Ji veržiasi, stengiasi ir ją reikia stabdyti, kad tik ta trauma neatsinaujintų. Kristina Alminaitė padarė didelę pažangą ir rodo norą žaisti krepšinį.

Gaila, kad netekome Gabrielės Gutkauskaitės, nes buvome labai gražiai susistygavę sudėtį ir daug iš jos tikėjomės. Galima sakyti, kad tai buvo smūgis žemiau juosmens. Atsivėrė spragą, kurios šiuo metu užkamšyti negalime“, – kalbėjo treneris.

„Utena“ telks gynybą ties Renne Montgomery, Kayla Alexander ir Elin Eldebrink, kurios Rusijos pirmenybėse vidutiniškai įmeta 51,5 taško iš 78,5 visos komandos surenkamų taškų.

„Galvojame apie gynybos sistemas ir svarstome visokius variantus. Reikės bandyti tvarkytis su varžovių aukštaūge Alaxander, kuri po krepšiu žaidžia labai agresyviai. „Chevakata“ komanda demonstruoja agresyvų ir labai greitą krepšinį, kai dažnai daug negalvojama ir tiesiog metama į krepšį“, – pabrėžė A.Vainauskas.

Gaila, kad netekome Gabrielės Gutkauskaitės, nes buvome labai gražiai susistygavę sudėtį ir daug iš jos tikėjomės. Galima sakyti, kad tai buvo smūgis žemiau juosmens.

Kalbėdamas apie grupes varžoves, A.Vainauskas išskyrė Stambulo klubą su Kamile Nacickaite: „Visi nori laimėti. Mes – ne išimtis. „Utenos“ komanda yra turnyro naujokė, bet tai nereiškia, kad nieko nenuveiksime. Pagrindinės mūsų žaidėjos dar nėra pasiekusios savo geriausios sportinės formos, todėl visko dar bus. Mūsų grupė tikrai labai stipri. Stambulo ekipa turėjo patekti į Eurolygą, bet pralaimėjo atkrintamosiose ir liko už šio turnyro durų. Turkės visada yra stiprios, gerai sukomplektuotos ir norinčios laimėti. Tas pats „Cmoki“ klubas yra pajėgus ir žaidžia pagal savo galimybes.“

„Utena“ neturės kada atsikvėpti, nes jau šeštadienį komanda keliaus į Marijampolę, kur paskutinėse LMKL pirmojo rato rungtynėse kausis su taip pat be pralaimėjimų žygiuojančia „Sūduva“.

„Visos rungtynės yra svarbios, nes iškovota pergalė tiek Europos taurėje, tiek LMKL daug duotų. Yra du turnyrai ir reikia bandyti laimėti visus mačus, neskirstant į svarbesnius ir mažiau svarbius“, – sakė A.Vainauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius