Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 24

„Kibirkšties“ legionierė Chastity Reed: „Svajoju sugrįžti į moterų NBA lygą“

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandos legionierei Chastity Monique Reed dar tik 25-eri metai, tačiau 185 cm ūgio krepšininkė iš JAV jau spėjo rungtyniauti moterų NBA lygoje (WNBA) bei išbandyti legionierės karjerą Izraelyje ir Rumunijoje.
Chastity Reed
Chastity Reed / bckibirkstis.lt nuotr.

Lietuva – ketvirtoji C.Reed stotelė. Nuo rugpjūčio mėnesio su „Kibirkšties-VIČI“ komandos merginomis sportuojanti puolėja skųstis neturi kuo.

„Apie Lietuvą buvau girdėjusi, kad tai nuobodi šalis, bet man ji iš karto patiko, nes kai atvykau čia, lijo, – šypsodamasi savo pirmąsias valandas Lietuvoje prisiminė C.Reed. – Šiuo metu man viskas gerai. Prieš atvykdama daug informacijos neturėjau, girdėjau, kad pas jus labai šaltos žiemos“.

Man patinka gyventi Europoje. Niekada nenoriu grįžti į JAV. Tikiuosi, jog ateityje man pavyks gauti kurios nors Europos šalies pasą

Gerai pažinti Lietuvos C.Reed dar nespėjo. Sako, kad tai padarys ateityje.

„Neturiu laiko grožėtis miestu ar jo apylinkėmis. Vilniuje žinau tik kelią iš namų iki treniruočių ir rungtynių salių, – pasakoja krepšininkė. – Kai turiu laisvesnę akimirką, tai stengiuosi ją išnaudoti miegodama arba žiūriu televizorių. Peržiūriu daugybę filmų. Savo draugams likusiems JAV pasakojau, kad man Lietuvoje patinka maistas. Jis daug geresnis nei Rumunijoje“.

Rungtyniaudama Europoje C.Reed vis prisimena savo žaidimą už Atlanto. 2011 metais WNBA naujokių biržoje ją 25-uoju šaukimu pasirinko „Tulsa Shock“ komanda, kurioje ji sužaidė 10 rungtynių. Puolėja įmesdavo po 3 taškus ir atkovodavo po 2 kamuolius bei WNBA neįsitvirtino. Grįžti į pajėgiausią pasaulio moterų krepšinio lygą C.Reed bandė po metų, tačiau „Pheonix Mercury“ komandos treneriai po treniruočių stovyklos jos nematė savo žaidimo schemose.

Lietuvos moterų krepšinio lygis yra panašus su kokiu man teko susidurti ir kitose šalyse. Čia yra tiek stiprių komandų, tiek silpnesnių ir jaunesnių, kurios ruošiasi ateičiai.

„Mano didžiausia krepšininkės svajonė – sugrįžti į WNBA lygą, – kiek pritilusi taria C.Reed. – Puikiai prisimenu žaidimą WNBA. Ten labai daug rungtynių, visos komandos turi puikių krepšininkių“.

Tiesa, atletiška puolėja savo ateitį ir gyvenimą sieja su Europa.

„Man patinka gyventi Europoje. Niekada nenoriu grįžti į JAV. Tikiuosi, jog ateityje man pavyks gauti kurios nors Europos šalies pasą, – vardina C.Reed. – Europietiškas krepšinis kitoks nei JAV. Visos krepšininkės turi savo vietas, tikslų planą ir užduotis. Man patinka. Europoje aš labai daug išmokau“.

Šį sezoną Vilniuje atsidūrusi krepšininkė kol kas bando prisitaikyti prie „Kibirkšties-VIČI“ komandos žaidimo ir tapti viena šio klubo lyderių. Per vasarą smarkiai atjaunėjusioje Lietuvos čempionių komandoje C.Reed yra viena vyriausių.

„Kibirkšties-VIČI“ komanda yra labai jauna ir kiekvienose rungtynėse mes žengsime žingsnį į priekį, – teigė iš Naujojo Orleano kilusi sportininkė. – Komandos treneriai ir vadovybė sunkiai dirba, todėl ateityje viskas atsipirks“.

Sezono pradžia „Kibirkšties-VIČI“ komandai nėra pati geriausia. Nugalėtojų titulą ginančios vilnietės per pirmus tris turus yra iškovojusios tik vieną pergalę ir turnyro lentelėje rikiuojasi penktoje pozicijoje. Savo padėtį sostinės ekipa galės pagerinti jau šeštadienį, kai 19 valandą Vilniuje priims Kauno rajono „Sirenų“ atstoves.

bckibirkstis.lt nuotr./Chastity Reed
bckibirkstis.lt nuotr./Chastity Reed

„Lietuvos moterų krepšinio lygis yra panašus su kokiu man teko susidurti ir kitose šalyse, – teigia C.Reed. – Čia yra tiek stiprių komandų, tiek silpnesnių ir jaunesnių, kurios ruošiasi ateičiai. Mes turime mokytis kiekvienose rungtynėse, turime analizuoti savo klaidas ir judėti į priekį. Tik taip sezono pabaigoje galėsime kautis dėl aukščiausių apdovanojimų“.

C.Reed per pirmąsias trejas oficialias šio sezono rungtynes aikštėje vidutiniškai praleidžia po 29 minutes, renka po 15 taškų, atkovoja po 8 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

„Treneriai ir komandos draugės pabrėžia, kad aš labai daug kalbu aikštėje, – šypsosi amerikietė. – Mano stiprioji pusė yra ta, kad aš niekada nepasiduodu“.

C.Reed ir „Kibirkšties-VIČI“ komanda jau netrukus stos į kovą ir Europos taurės varžybose. Lapkričio 6 dieną prasidėsiančiame turnyre vilnietės, pirmame mače, kausis su Noginsko „Spartak“ klubu iš Rusijos.

„Manau, mes galime sėkmingai pasirodyti Europos taurės varžybose. Dar neatskleidėme tikrojo savo pajėgumo“, – drąsiai kalba sostinės klubo žaidėja.

Tiek C.Reed, tiek visai „Kibirkšties-VIČI“ komandai palaikymo reikia jau ir artimiausiose rungtynėse. Jau šeštadienį (spalio 25 dieną) „Kibirkštis-VIČI“ Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20) kausis su Kauno rajono „Sirenų“ komanda. Mačo pradžia 19 valandą. Įėjimas nemokamas.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius