Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03

„Kibirkšties-Viči-Iki“ komandos kelyje – Eurolygos čempionių egzaminas

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ moterų komanda, trečiadienį baigusi turnyrą Druskininkuose, jau ketvirtadienio ankstų rytą rinkosi Vilniaus oro uoste, kur pradėjo savo kelionę į Rusiją. Čia spalio 4-6 dienomis Lietuvos čempionės dalyvaus keturių komandų „UMMC CUP 2013“ turnyre.
Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda baigė pasirodymą Europos taurės turnyre.
Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda / bckibirkštis

Ketvirtadienio popietę vilnietės pasiekė kelionės tikslą – Jekaterinburgą. Į rytus nuo Uralo kalnų nutolusiame mieste gyvena kiek daugiau nei milijonas gyventojų. „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda apsigyveno „Hyatt Regency viešbutyje“.

„Kelionė praėjo neblogai, daugiausiai laiko praleidau miegodama, todėl atvykome tikrai greitai“, – pasiekusi Jekaterinburgą teigė Vilniaus klubo gynėja Greta Šniokaitė.

Ketvirtadienį „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkės praleis ilsėdamosios, o jau penktadienį stos į mūšį su turnyro šeimininke UMMC komanda.

„Šiandien nusprendėme nedaryti treniruotės, nes merginos penkias dienas iš eilės žaidė rungtynes , – teigė komandos fizinio rengimo treneris Martas Skrabulis. – Penktadienį ryte lengvai padirbėsime salėje, tada laukia sunkios rungtynės. Šeštadienį dirbsime treniruoklių salėje, o sekmadienį lauks dar vienas mačas. Dirbame įtemptai ir taip ruošiamės Lietuvos moterų krepšinio lygai (LMKL) ir Eurolygai“.

Vilniečių varžovių pusfinalyje krepšinio sirgaliams pristatyti neverta - tai garsi ir žinoma komanda. UMMC ekipa praėjusiame sezone tapo Eurolygos čempione, o klube rungtyniauja tokios krepšininkės kaip Diana Taurasi, Sue Bird, Marija Stepanova, Anna Wauters, Candace Parker, Deanna Nolan ir Sandrine Gruda.

„Visos rungtynės su patyrusiomis komandomis yra naudingos, – pabrėžia Lietuvos komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – UMMC yra aukštos klasės komanda, nors jai šiuo metu trūksta dviejų krepšininkių, tačiau likusios žaidėjos yra itin geros. Žaisti su aukštos klasės žaidėjomis yra malonumas. Turi mėgautis kiekviena akimirka, nes iš jų gali visada pasimokyti. Mūsiškės, kurios nežaidė Eurolygoje, galės pamatyti, kokios tai yra komandos. Mūsų komanda taip pat turi dar daug taisytinų dalykų. Reikia atidirbti tiek individualius, tiek komandinius veiksmus“.

Pusfinalyje „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandai padėti negalės kaklo traumą Druskininkuose patyrusi Mantė Kvederavičiūtė ir Lietuvoje likusi legionierė Hollie Mershon.

Kitame turnyro „UMMC CUP 2013“ pusfinalyje susitiks Košicės „Good Angels“ iš Slovakijos ir Ivanovo „Energija“ iš Rusijos.

„Šiais metais turnyre dalyvauja trijų šalių čempionės: Rusijos, Slovakijos ir Lietuvos, – teigė UMMC krepšinio klubo direktorius Maksimas Ryabkovas. – Praėjusiame sezone mūsų komanda tapo Eurolygos čempione, o slovakės pasiekė geriausią rezultatą istorijoje. „Kibirkštis-VIČI-IKI“ aktyviai siekia atgaivinti šlovingą Lietuvos krepšinio praeitį. Vilniaus klubas pakeitė sėkmingai kovojusias „Lietuvos telekomo“ ir TEO komandas. Užtenka paminėti, jog šią vasarą pagrindine komandos trenere tapo viena geriausių Lietuvos krepšininkių, WNBA lygos žvaigždė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Pagyrų nusipelno ir jauna „Energijos“ komanda, kuri praėjusiais metais tapo pažangiausia ir sparčiausiai augančia Rusijos komanda. Tikiuosi, jog „UMMC CUP 2013“ turnyras pateiks nepakartojamo moterų krepšinio porciją“.

Penktadienį „Kibirkšties-VIČI-IKI“ ir UMMC komandų mūšis Lietuvos laiku prasidės 17 valandą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius