Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 15

„Kibirkštis“ moterų Eurolygoje nepasipriešino klubui iš Lenkijos ir patyrė penktą nesėkmę

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ moterų krepšinio komanda nesėkme pradėjo 2014 metus Eurolygoje. Lietuvos čempionės pirmose II rato rungtynėse namuose 39:54 (9:11, 10:10, 4:12, 16:21) nusileido Polkovicių CCC klubui iš Lenkijos, kurį pirmame rate svečiuose buvo nugalėjusios dviejų taškų skirtumu. Penktą nesėkmę per septynerias rungtynes patyrusios lietuvės septynių komandų C grupės turnyro lentelėje nukrito į šeštą poziciją.
„Kibirkšties“ komanda
„Kibirkšties“ komanda / Augusto Didžgalvio nuotr.

Nerezultatyviame pirmame kėlinyje geriau mačą pradėjo lietuvės (6:3), tačiau sužaidus 7 minutes CCC ekipa ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą (7:6). Lenkės savo pranašumą buvo padidinusios iki trijų taškų, tačiau Marinos Solopovos tritaškis atstatė lygybę (9:9). Paskutinėmis sekundėmis CCC klubo australės Belindos Snell pelnytas dvitaškis po dešimties minučių kovos leido pirmauti Lenkijos klubui (11:9).

Antrame kėlinyje komandos ir toliau daugiau dėmesio skyrė gynybai nei puolimui. Po Gretos Šniokaitės metimo vilnietės išlygino rezultatą (11:11), o puikaus Linos Pikčiutės perdavimo sulaukusi Sofija Aleksandravicius išvedė Lietuvos klubą į priekį (13:11). CCC ekipa buvo priversta prašytis minutės pertraukėlės. Ketvirčio pabaigoje viešnios privertė klysti lietuves ir susigrąžino pranašumą (19:16). Po dvidešimties minučių kovos CCC pirmavo dviem taškais (21:19).

Trečio kėlinio pirmas penkias minutes „Kibirkštis-VIČI“ taškų nepelnė, varžovės į tai atsakė 11 taškų spurtu ir nutolo (32:19). Kėlinio pabaigoje po du taškus pridėjo M.Solopova ir M.Kvederavičiūtė, o skirtumas po pusvalandžio kovos siekė 10 taškų (23:33).

Ketvirtą kėlinį septynių taškų spurtu pradėjo viešnios iš Lenkijos (40:23) ir „Kibirkšties-VIČI“ komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės. Penkis taškus iš eilė pelnė Vilniaus klubo gynėja Hollie Mershon (30:40), tačiau likus trims minutėms CCC atstatė savo pranašumą (45:30). Per likusį laiką Lietuvos komandai nepavyko sugrąžinti intrigos. Lenkės laimėjo 54:39.

„Kibirkštis-VIČI“: Marina Solopova (3/9 tritaškiai) ir Hollie Mershon po 11 tšk., Greta Šniokaitė 7, Vita Kuktienė (2/7 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai, 4 kld.) 4, Mantė Kvederavičiūtė, Sofija Aleksandravicius (7 atk. kam.) ir Ieva Krastina po 2, o Lina Pikčiutė (9 atk. kam.) ir Rima Valentienė taškų nepelnė.

CCC komandoje Belinda Snell ir Valerija Musina pelnė po 12 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius