Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 31

Kinija ir Rusija traukiasi iš kovos dėl vardinių kelialapių į pasaulio krepšinio čempionatą?

Ispanijos dienraštis „El Mundo Deportivo“ skelbia itin sensacingą žinią – Rusija ir Kinija nebesiekia iš FIBA gauti vardinių kelialapių į pasaulio krepšinio čempionatą. Primename, kad šeštadienį FIBA paskelbs keturių vardinių kelialapių savininkus.
Kinijos krepšininkai
Kinijos krepšininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors iki šiol Kinijos galimybės gauti vardinį kelialapį vertintos kaip itin didelės, tačiau ispanai skelbia, kad kinai jo nebenori.

Nėra aišku, kodėl kinai nusprendė trauktis iš šių varžybų, tačiau panašu, kad priežastys – vidinės. Kinijos krepšinio federacijoje yra nesutarimų, be to, nežinoma, ar įmanoma surinkti komandą, kuri pasaulio pirmenybėse prilygtų varžovams.

Rusijos pasitraukimas iš kovos dėl vardinio kelialapio būtų mažesnė staigmena, nes šios šalies krepšinio federaciją taip pat krečia nesutarimai ir permainos.

Į keturis vardinius kelialapius iš pradžių pretendavo 15 valstybių: Bosnija ir Hercegovina, Suomija, Vokietija, Graikija, Izraelis, Italija, Lenkija, Rusija, Turkija, Nigerija, Kinija, Kataras, Brazilija, Kanada bei Venesuela.

Užkulisiuose buvo teigiama, kad po vieną vietą gaus Azijos ir Amerikos žemynų rinktinės, o dvi atiteks Europai. Buvo beveik neabejojama dėl finansiškai stiprių Brazilijos ir Kinijos pergalių, o iš Europos valstybių pagrindinėmis favoritėmis buvo laikomos Graikija, Turkija ir Rusija.

Neseniai iš kovos pranešė pasitraukiančios Italijos ir Vokietijos krepšinio federacijos.

Ir toliau neabejojama, kad kelialapius tikrai gaus Brazilija, Turkija ir Graikija, o dėl ketvirtosios valstybės šiuo metu nežinomybės būtų daugiausia.

Neoficialiais duomenimis, norint varžytis dėl vardinio kelialapio, į FIBA kasą reikia sumokėti bent 850 tūkst. eurų auką. Apie tai buvo prasitaręs Italijos krepšinio federacijos prezidentas.

Nors iš pradžių buvo skelbta, kad FIBA vienam žemynui duos ne daugiau kai du kelialapius, „El Mundo Deportivo“ teigia, kad gali nutikti ir kitaip.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius