Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 03

Klaipėdos „Leader dance“ šoks per NBA rungtynes

Klaipėdos universiteto „Leader dance“ šokėjų kolektyvas, šiemet minėsiantis 20 metų gyvavimo sukaktį, užsienio šalyse – dažnas svečias: prieš kelias dienas šokėjai efektingus ir kraują kaitinančius ekstremalius triukus demonstravo Turkijoje vykusiame krepšinio renginyje, o jau artimiausiu metu panašiose šventėse dalyvaus Prancūzijoje ir JAV. Beje, planuojamas pasirodymas ir per Čikagoje vyksiančias NBA rungtynes.
„Leader Dance“ šokėjos
„Leader Dance“ šokėjos / Tomo Tumalovičiaus nuotr.
Temos: 1 NBA

„Leader dance“ kolektyvas kartu su savo vadove, Klaipėdos universiteto docente Bronele Švitriene sausio mėnesį kelias dienas praleido Turkijos Mersin mieste. Čia vyko šios šalies krepšinio žvaigždžių diena.

Turkams efektingą šokių programą demonstravo grakščiosios „Leader dance“ šokėjos: Aušra Bružaitė, Irina Nikitina, Gintarė Pčalinaitė, Vaiva Stonkutė, Kristina Žaržojūtė, Katerina Šorochova, Ieva Veckutė, Ernesta Stulpinaitė, Domantė Stankevičiūtė ir atletiškasis kolektyvo vyrukas – Andrius Vengalis.  

Dalyvavo tiesioginėje TV laidoje

„Tik atvykę į Turkiją, sulaukėme staigmenos – iškart buvome pakviesti į vieno iš Turkijos televizijos kanalo tiesioginės laidos filmavimą. Tik spėjome iš oro uosto atvykti į viešbutį, pasidėti lagaminus ir išskubėjome į televiziją. Tai buvo ekstremali, tačiau maloni patirtis. Tiesioginiame eteryje pasakojome apie mokslus, Klaipėdą, šokius ir kitus dalykus, atlikome kelis šokius. Mums skyrė apie pusvalandį laiko. Buvome dėmesio centre“, – džiaugėsi „Leader dance“ kolektyvo nariai.     

Anot B.Švitrienės, jų kolektyvas tiesiogine to žodžio prasme daro didžiulę reklamą ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai.

„Mes stengiamės kuo geriau reprezentuoti savo šalį, atskleisti gerasias ne tik krepšinio, bet ir kitų sričių puses“, – pabrėžė kolektyvo vadovė.

„Leader dance“ šokėjams Turkija – puikiai pažįstama šalis. Čia Klaipėdos kolektyvas per krepšinio varžybas ir kitas šventes šoko jau ketvirtą kartą.

„Šokome ir per 2010 metų analogišką šventę, ir per pasaulio vyrų krepšinio čempionatą, ir per moterų krepšinio žvaigždžių dienos šventę. Turkai sakė, kad mus į panašias šventes kvies dar ne kartą“, – džiaugėsi B.Švitrienė.

„Leader dance“ publiką paperka grožiu, gracija ir neblėstančia šypsena. Galima pastebėti, jog plastiški atletiškų klaipėdiečių judesiai, efektingi ir kraują kaitinantys ekstremalūs triukai bei sinchronija prikausto net pačių išrankiausių žiūrovų žvilgsnius.

Rodos, atsipalaiduoti ir šypseną išspausti sugeba net prieš kelias sekundes įtūžį riksmais bandę malšinti patys emocingiausi krepšinio aistruoliai. Iš pažiūros trapios Klaipėdos merginos sugeba įkaitinti publiką bei sulaukia ne ką mažiau plojimų ir simpatijų nei milijonus uždirbantys patys garsiausi oranžinio kamuolio meistrai.

Dovanos ir komplimentai – kasdienybė

Dar 2011 metais, kai Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas, užsienio šalių žiniasklaida skyrė daug dėmesio „Leader dance“ kolektyvui. Tuomet slovėnai apie klaipėdiečių grupę sukūrė išsamią filmuotą vaizdo medžiagą, o rusai vienoje iš interneto svetainių paskelbė didžiulį straipsnį, kurį pavadino „Parketo karalienės“.

Panašūs straipsniai ir filmukai pajūrio šokėjams – ne naujiena. 2010 metų planetos pirmenybėse Turkijoje apie „Leader dance“ specialius reklaminius filmukus rodė Turkijos ir Argentinos televizijos.

2011 metas Slovėnijos sirgaliai „Leader dance“ kolektyvui padovanojo savo šalies nacionalinės ekipos krepšinio marškinėlius.

„Užsienio šalių sirgalius išmokėme tarti Klaipėdos vardą. Anksčiau dar būdavo, jog mūsų miesto pavadinimą tardavo iškraipytai, neaiškiai, o kuo toliau, tuo daugiau krepšinio sirgalių jau šį žodį taria taisyklingai“, – su šypsenomis pasakojo šokėjos.

Anot jų, komplimentai, eilėraščių eilės, gėlės, šampanas, autografų prašymai po pasirodymų – jokia naujiena.

„Prie dėmesio jau esame pripratusios. Tai malonus jausmas. Paglosto mūsų širdeles“, – džiaugėsi merginos.

Tarp NBA žvaigždžių

„Leader dance“ kolektyvo nariai vasario 13 dieną vyks į Prancūziją dalyvauti Prancūzijos krepšinio lygos taurės finaluose „Leaders cup in Disneyland“. Klaipėdiečiai šioje šalyje planuoja praleisti 10 dienų. Vėliau, kovo 6 d., „Leader dance“ keliaus į Čikagą.

Vadinamojoje svajonių šalyje pajūrio šokėjų kolektyvas surengs programą per Čikagos lietuvių krepšinio lygos žvaigždžių dienos šventę. Taip pat organizuojamas pasirodymas per NBA rungtynes, kuriose rungtyniaus „Chicago Bulls“ ir „Houston Rockets“ komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius