Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 06

Kleiza: visuomet liksiu raudonas

Vasarą sutartį su Linu Kleiza pasirašę Pirėjo „Olympiacos“ vadovai gali iš laimės trinti rankomis. Jų pirkinys pasiteisino šimtu procentų ir šiuo metu lietuvis yra ne tik rezultatyviausias, tačiau ir vienas naudingiausių Eurolygos krepšininkų.
Rungtynių akimirka
L.Kleiza džiaugiasi pasirinkęs Pirėjų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Raudona

Panašu, kad puolėjo sprendimas trumpam palikti NBA ir persikelti į Europą buvo teisingas. Krepšininkas Pirėjuje imasi lyderio vaidmens, tapo tikru klubo ramsčiu ir greitai užsitarnavo „Olympiacos“ gerbėjų simpatijas.

Su Graikijos žiniasklaida mintimis pasidalijęs Lietuvos krepšinio atstovas dar sykį patvirtino, kad nesigaili persikėlęs už Atlanto. L.Kleiza pasakojo apie savo įspūdžius Graikijoje, priešpriešą su Atėnų „Panathinaikos“ bei Šarūnu Jasikevičiumi.

– Kokia tavo nuomonė apie Graikijos krepšinio lygos lygį?

– Graikijoje gausu pajėgių komandų, o rungtynes dar sunkesnėmis padaro spaudimas iš sirgalių. Šios šalies krepšinio čempionato lygis yra aukštas.

– Jei „Olympiacos“ galėtų iškovoti tik vieną iš likusių dviejų titulų, kurį pasirinktumėte?


– Mums reikia jų abiejų.

– Ar sunku žaisti tiek daug aukštos klasės žaidėjų turinčioje ekipoje?

– Nėra labai sudėtinga, nes kiekvienas palengviname vienas kito darbą. Esame labai ambicingi ir norime laimėti. „Olympiacos“ – puikus jaunų bei patyrusių žaidėjų mišinys. Visuomet geriau žaisti stipriame klube su gerais žaidėjais nei rungtyniauti silpnoje ekipoje su prastesniais krepšininkais.

– „Olympiacos“ užklumpa finansiniai sunkumai ir Pirėjo klubas gali tau pasiūlyti tik pusę dabartinės algos, o „Panathinaikos“ siūlo tau tiek pat, kiek uždirbi dabar. Ką rinktumeisi?

– (Juokiasi) Manau, taip niekada nenutiks. Aš visuomet liksiu raudonas. Kai užsivelki „Olympiacos“ marškinėlius, kitai Graikijos komandai atstovauti tiesiog nebegali.

– Pirėjuje jau praleidai septynis mėnesius. Ar nesigaili palikęs NBA?

– Esu labai laimingas. Čia aš patobulėjau ir džiaugiuosi, kad rungtyniauju Pirėjuje. Graikija yra puiki šalis, o mūsų sirgaliai – tiesiog neįtikėtini. Dėl nieko nesigailiu.

– Kas įsiminė pirmoje dvikovoje su „Panathinaikos“?

– Tai buvo kažkas nepakartojamo. Niekur kitur nerasčiau tokios beprotybės ir aistros krepšiniui.

– Dauguma sutinka, kad esi svarbiausias „Olympiacos“ žaidėjas.

– Manau, kad visi šio klubo žaidėjai yra svarbūs, todėl džiaugiuosi, būdamas to dalimi. Vieną vakarą galiu viską pramesti pro šalį, tačiau atsiras tokių, kurie ves komandą į priekį.

– Prieš sezoną Š.Jasikevičius užsiminė, kad tu jį galėtum įveikti nebent teniso kortuose. Kokią žinutę jam norėtum pasiųsti prieš prasidedant Graikijos pirmenybių atkrintamosioms?

– Gerbiu Šarą, nes jis yra puikus žaidėjas. Linkiu jam sėkmės ir išvengti traumų. Priešpriešos tarp manęs ir Jasikevičiaus nėra. Ji – tarp „Panathinaikos“ ir „Olympiacos“.

– Ar prieš sezoną tikėjaisi, kad jis bus toks sėkmingas?


– Į Pirėjų atvykau tai jau žinodamas. Jei nebūčiau tuo tikėjęs, tuomet kam apskritai čia vykti?

– Kuris krepšinio stilius tau priimtinesnis: NBA ar Europos?

– Galiu gerai prisitaikyti prie bet kokio krepšinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius