Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 29

Krepšininkei Aušrai Bimbaitei sveikata svarbiau už žvaigždžių rungtynes

Gruodžio pradžioje Kauno „VIČI-Aisčių“ komandos gerbėjus pasiekė žinia, kad ekipos lyderė ir ilgametė Lietuvos rinktinės žaidėja Aušra Bimbaitė patyrė sunkią traumą ir negalės sportuoti mažiausiai mėnesį. Dėl įtrūkusio menisko 28-erių krepšininkė buvo priversta gultis ant operacinio stalo.
Aušra Bimbaitė
Aušra Bimbaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dėjau dvižingsnį ir kaip tik tuo metu sušvilpė baudą, aš ant tos kojos sustojau ir kelis užstrigo. Jaučiau, kad jei pajudėsiu kažkas atsitiks. Negalėjau priminti kojos“, – prisimena krepšininkė.

Pergalingose Eurolygos rungtynėse su Salamankos „Halcon Avenida“ ekipa, iki ketvirtojo kėlinio vidurio A. Bimbaitė spėjo pelnyti 15 taškų.

Šiuo metu krepšininkė sveiksta po menisko operacijos. „Po truputį atsistatinėju, viskas gerai, viskas vyksta pagal planą. Kada grįšiu į aikštelę negaliu pasakyti, viskas priklausys nuo to kaip jausiuosi. Žinoma maloniausia būti komandoje, dalyvauti žaidime ir gyvenime, bet yra kaip yra“, – sakė A. Bimbaitė.

Įpusėjus sezonui „VIČI–Aistės“ yra absoliučios  Lietuvos moterų krepšinio lygos lyderės. Kaunietės iškovojo 12 pergalių iš tiek pat galimų. Tuo tarpu Eurolygos C grupėje komanda su trimis pergalėmis ir penkiais pralaimėjimais užima penktą vietą, tačiau dar turi galimybę patekti į kitą etapą.

Komandos lyderė nusiteikusi optimistiškai: „Sezonas kol kas neblogas. Aišku, galėjo būti ir geriau, Eurolygoje galėjome laimėti prieš Prancūzijos „Tarbes GB“ komandą. Tačiau dar niekas neprarasta, šansus patekti į kitą Eurolygos etapą vertinu labai teigiamai, tikiu komanda.“

A. Bimbaitė šį sezoną yra rezultatyviausia „VIČI–Aisčių“ krepšininkė Eurolygoje, per rungtynes vidutiniškai pelnanti po 15,7 taško, atkovojanti po 5,1 kamuolio ir atliekanti po 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkė yra įtraukta tarp kandidačių dalyvauti Eurolygos žvaigždžių rungtynėse. Pati A. Bimbaitė apie tai negalvoja, sportininkei dabar svarbiausia sveikata: „Juk koks rezultatas, toks ir įvertinimas. Jei pakviestų – būtų miela ir tiek. Aš to labai nesureikšminu, dabar man svarbiausia – atsistatymas po operacijos, malonumai po to.“

A. Bimbaitė visus krepšinio gerbėjus sveikina su didžiosiomis metų šventėmis, siunčia šilčiausius linkėjimus ir prideda: „Linkiu, kad kitais metais kuo daugiau aistruolių ateitų mus palaikyti. Tikiuosi pamatyti dar daugiau sirgalių arenoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius