Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30 /13:31

Krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus poste Mindaugą Balčiūną pakeitė Mindaugas Špokas

Trečiadienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje išrinktas naujasis generalinis sekretorius. Juo tapo Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Jis iš pareigų LPF atsistatydina spalio 31 d. Arvydas Sabonis patvirtino liekantis LKF prezidentu.
Arvydas Sabonis ir Mindaugas Špokas
Arvydas Sabonis ir Mindaugas Špokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atsistatydinusio LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno įpėdinio kandidatūrą vykdomajam komitetui pateikė A.Sabonis. M.Špoko kandidatūrai vienbalsiai pritarė visi septyniolika LKF Vykdomojo komiteto narių.

Taip pat realiu kandidatu tapti LKF generaliniu sekretoriumi buvo minimas buvęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų direktorius Tomas Rimkus. Viešoje erdvėje minėta ir praeityje garsaus krepšininko Šarūno Marčiulionio pavardė.

M.Špokas vadovavo 2011 metais Lietuvoje vykusio Europos vyrų krepšinio čempionato organizaciniam komitetui. Sporto vadybos išsilavinimą Prancūzijoje įgijęs buvęs plaukikas praėjusiais metais išrinktas Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) viceprezidentu, o jau šių metų pradžioje perėmė LPF generalinio sekretoriaus pareigas. M.Špokas taip pat yra Kauno plaukimo centro, valdančio „Girstučio“ baseiną, direktorius. Iš šių pareigų jis ketina pasitraukti kitų metų pradžioje.

Atsistatydinimo priežasčių neatskleidė

„Kai atsistatydinau, negalvojau, kad tiek triukšmo sukelsiu. Tačiau, pasitaręs su visais, priėmiau sprendimą likti prezidentu. Norėčiau padėkoti Mindaugui Balčiūnui už ilgametį darbą federacijoje.

Bet reikia žiūrėti į priekį. Mindaugas Špokas – gerai žinomas krepšinio pasaulyje žmogus. Daug pristatinėti jo nereikia“, – pradėdamas spaudos konferenciją sakė A.Sabonis.

Žurnalistai jo paklausė, kokios buvo tikrosios jo ketinimo atsistatydinti iš LKF prezidento pareigų priežastys. Buvęs garsus krepšininkas leido suprasti, kad žurnalistų straipsniai, kaip buvo sakęs anksčiau, nebuvo svarbi priežastis. „Gal truputį pasikarščiavome“, – atvirai sakė A.Sabonis, tačiau plačiau situacijos nekomentavo ir neatskleidė, kodėl iš tiesų jis norėjo atsistatydinti.

Atliks federacijos veiklos auditą

„Nubraukėm brūkšnį. Judam į priekį. Reikia, kad krepšinis liktų aukštumoje. Prioritetas – vyrų rinktinė. Į federaciją ateis Linas Kunigėlis ir Tomas Rimkus. Be jų gal nebūtų įvykęs Europos krepšinio čempionatas“, – teigė M.Špokas.

T.Rimkus užims vykdomojo direktoriaus pareigas. Jas anksčiau ėjo Paulius Motiejūnas. L.Kunigėlis kuruos viešuosius LKF ryšius.

Paklaustas, ko sieks federacijoje, M.Špokas atsakė, kad  „daugiau skaidrumo“. Pasiteiravus, ar iki šiol jo trūko, LKF generalinis sekretorius sakė: „Jei tokie skandalai būna, vadinasi, kažkas negerai. Tačiau braukiam brūkšnį. Todėl konsultuosimės su teisininkais, atliksime federacijos veiklos auditą.“

Federacijos atstovai teigė, kad Lietuvos moterų krepšinio lyga informavo, jog jų atstovas LKF VK nesikeičia, t.y. lieka Antanas Guoga, norėjęs savo vietą perleisti krepšinio sirgalių vadui Tomui Balaišiui-Sėklai.

LKF Vykdomojo komiteto spaudos konferenciją tiesiogiai transliavo SportoTV.ltJą galite matyti šioje naujienoje.

15min.lt primena, kad Mindaugas Balčiūnas iš LKF generalinio sekretoriaus posto atsistatydino dėl nesutarimų su Lietuvos vyrų rinktinės treneriu Jonu Kazlausku. Dėl šių konfliktų iš LKF prezidento posto norėjo atsistatydinti A.Sabonis, kartu su juo trauktis buvo nutarę ir J.Kazlauskas bei viceprezidentas Antanas Guoga. Pasitraukus M.Balčiūnui, savo ketinimų jie atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius