Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 03

Krepšinio U-20 merginų rinktinės startas paženklintas pergale

Lietuvos 20-mečių merginų (U-20) rinktinė pergalingai startavo Europos čempionato B diviziono turnyre Sofijoje (Bulgarijoje). Ričardo Maceinos auklėtinės 56:48 (19:12, 13:16, 11:8, 13:12) nugalėjo bendraamžes iš Bosnijos ir Hercegovinos.
Lietuvos merginų U-20 rinktinė
Lietuvos merginų U-20 rinktinė / musukrepsinis.lt nuotr.

Rezultatyviausia nugalėtojų gretose buvo puolėja Ieva Kazlauskaitė, įmetusi 16 taškų ir atkovojusi 9 kamuolius. Galingai po krepšiu žaidusios puolėjos Justinos Matuzonytės sąskaitoje dvigubas dublis – 11 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Bosnijos ir Hercegovinos gretose įspūdingai žaidė puolėja Marica Gajič (17 tšk., 22 atk. kam.).

Pirmosios čempionato rungtynės prasidėjo atkakliai ir permainingai. Nepaisydamos startinio jaudulio, mūsų šalies krepšininkės kiek tiksliau atakavo krepšį ir pirmajame ketvirtyje varžovėms leido pirmauti tik pirmąsias 2 minutes. Vėliau Lietuvos ekipa įsibėgėjo ir pasibaigus kėliniui turėjo 7 taškų persvarą (19:12).

Antrajame kėlinyje Bosnijos ir Hercegovinos ekipa suaktyvino žaidimą. Varžovių spurto iniciatorė buvo 4 taškus iš eilės įmetusi M.Gajič  (21:23, 6min.). Baigiantis ketvirčiui bosnės buvo išsiveržusios į priekį (28:26, 3 min.), tačiau  persvara džiaugėsi neilgai. Per likusį laiką lietuvės varžovėms taškų pelnyti nebeleido ir iki didžiosios pertraukos susigrąžino pranašumą (32:28).

Prasidėjus trečiajam kėliniui Bosnijos ir Hercegovinos ekipa įmetė 6 taškus iš eilės ir vėl pirmavo (34:32). Tačiau Lietuvos merginos po tokio šalto dušo greitai atsigavo,  atsakė 7 taškais ir susigrąžino iniciatyvą (39:34, 6min.). Kėlinio pabaiga nerezultatyvi buvo abiem komandoms. Tačiau žaidimo kontrolę išlaikė Lietuvos merginos, kurios po 30 žaidimo minučių pirmavo 43:36. Bosnės per paskutiniąsias 4 šio ketvirčio minutes nesugebėjo pelnyti nei taško.

Paskutiniame ketvirtyje mūsų šalies rinktinė tik įtvirtino savo pranašumą. Lietuvos merginų gynyba visiškai neutralizavo varžovių puolimą. Bosnės dar 5 minutes negalėjo įmetsi taškų, savo ruožtu R.Maceinos auklėtinės įmetė 7 ir sukaupė rekordinę 14 taškų  persvarą (50:36). Nors vėliau varžovių puolimas atsigavo, lietuvės pergalės iš rankų jau  nepaleido.

Penktadienį (07.04) Lietuvos rinktinė žais su Didžiosios Britanijos bendraamžėmis.

Europos 20-mečių merginų B diviziono čempionatas finišuos liepos 13 dieną. 10 dalyvaujančių komandų sužais po 9 rungtynes. Į A divizioną pateks tris pirmąsias vietas užėmusios rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius