-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 04

Kuriozas U-19 čempionate: taisyklių nežinojimas kroatams kainavo brangią pergalę

Kroatijos jaunimo (iki 19 metų) vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Draženas Brajkovičius šeštadienį po paskutinių C grupės rungtynių prieš Pietų Korėjos komandą veikiausiai ilgai negalėjo užmigti.
Kroatijos U-19 rinktinė
Kroatijos U-19 rinktinė / fibaeurope.com nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

Kroatai 71:75 nusileido korėjiečiams, tačiau pergalę galėjo iškovoti, nors manė, jog jos nereikia. Iki šiol pagal čempionato sistemą į kitą etapą patekdavusios komandos savo sąskaitoje turėdavo įskaitines pergales prieš tas rinktines, kurios taip pat pateko toliau. Kroatijos jaunimas buvo įveikęs lietuvius ir kanadiečius, todėl manė, kad susitikimas su korėjiečiais, kurie buvo praradę viltis žengti toliau, nieko nereiškia.

Vyr. treneris paskutinėms rungtynėms nusprendė neregistruoti dviejų lyderių Dario Saričiaus ir Toni Katičiaus, taip leisdamas jiems pailsėti. Kroatai likę be rezultatyviausių žaidėjų nusileido azijiečiams.

Šeštadienį vakare pažvelgęs į F grupę D.Brajkovičius tikėjosi išvysti kroatus turnyrinės lentelės viršuje su dviem įskaitinėmis pergalėmis, tačiau pamatė savo auklėtinius su 2 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu. Taisyklės buvo pakeistos. Antrajame etape lieka visos pirmajame etape iškovotos pergalės ir patirtos nesėkmės. Vadinasi, kroatai turėjo gerą progą užbaigti C grupės kovas su trimis pergalėmis ir beveik užsitikrinti vietą ketvirtfinalyje. Dabar jiems teks pakovoti dėl pergalių, o varžovai laukia išties grėsmingi – Serbija ir Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV). Nepalankiai susiklosčius aplinkybėms, gali neužtekti net pergalės prieš Egiptą.

„Prisipažinsiu, ir aš nežinojau šios taisyklės. Galiu atvirai pasakyti, kad man tai buvo staigmena. Tačiau džiaugiuosi, kad turime savo sąskaitoje du laimėjimus, o ne vieną“, – apie naujoves nieko nežinąs prisipažino ir Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius