-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 20

Kurtinaitis: braukiame brūkšnį ir vykstame atostogauti (video)

Trečiadienį iš Vilniaus oro uosto „Lietuvos ryto“ ekipos krepšininkai pasuks savais keliais. Iš komandos pasitraukęs Bojanas Popovičius skris į Stambulą, tuo tarpu Artūras Jomantas teigia trauksiantis į šiltus kraštus. Nors nė vienas žaidėjas taip ir neatskleidė atostogų planų, galima neabejoti, kad po sunkios pirmosios sezono dalies krepšininkai ketina gerai pailsėti.
BC „Lietuvos rytas“ treniruotės akimirkos.
R.Kurtinaitis tikino dirbsiąs su tais krepšininkais, kuriuos turės. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tiesa, penki žaidėjai liks namuose ir lies prakaitą besitreniruodami su Rimo Kurtinaičio asistentais Arvydu Gronskiu ir Robertu Kuncaičiu. Tuo tarpu pats komandos vedlys pakels sparnus į savo pamėgtą šiltesnę vietelę.

– Nepatekote į Eurolygos „Top-16“ etapą, todėl dabar turite daugiau laisvesnio laiko. Kokie artimiausi „Lietuvos ryto“ planai? BasketNews.lt žurnalistas pasiteiravo R.Kurtinaičio.

– Rytoj paleidžiame visus pagrindinius žaidėjus 10 dienų atostogoms. Krepšininkai pasirinks norimą šalį ir vyks į ją pailsėti. Tai privaloma, nes nenorime, kad šiuo metu jie liktų Lietuvoje. Žaidėjai turi atsigauti psichologiškai. Be jokių abejonių, krepšininkai atostogų galės vykti su šeimomis. Sausio 30 dieną visi žaidėjai renkasi Druskininkuose, kur turėsime treniruočių stovyklą. Savaitę skirsime fiziniam pasiruošimui ir pradėsime naują sezono etapą. Mūsų tikslas – tinkamai pasiruošti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės varžybų finalui, todėl braukiame brūkšnį ir pradedame naują etapą.

– Kurie žaidėjai lieka Lietuvoje?

–  Su treneriais Gronskiu ir Kuncaičiu lieka Baynesas, Justas Sinica, Simas Buterlevičius, Kenanas Bajramovičius ir Jonas Valančiūnas.

– O pats neketinate išvykti atostogauti?

– Taip, ketinu, tačiau nesakysiu, kur ir kada (šypsosi).

– Bojanas Popovičiaus jau galutinai palieka komandą?

– Nežinau tikslios situacijos, tačiau kiek teko girdėti iš spaudos, atrodo, jog tarp B.Popovičiaus ir turkų komandos kontraktas jau sudarytas. Nors serbas palieka ekipą, labai džiaugiuosi, kad jis žaidė mūsų komandoje. Gynėjas į bendrus rezultatus įdėjo labai didelį indėlį, rungtyniaudamas Lietuvoje, manau, patobulėjo ir pats. Bojanas yra dviejų savaičių naudingiausias Eurolygos žaidėjas, o tai didelis pasiekimas. Džiaugiuosi dėl jo, kaip už žaidėjo, nes galės tęsti kovas Eurolygoje. „Efes Pilsen“ gretose jis atras didesnę perspektyvą nei „Lietuvos ryte“.

– Kaip užpildysite įžaidėjo pozicijos spragą?

– Su Bojanu jau buvome pasiekę komandinį įdirbį, o jei dabar nusipirksime naują įžaidėją, vėl reikės laiko, kad jis pajustų komandinį žaidimą. Bet tai yra normalu, natūralu.

– Ar komanda dar gali sulaukti šios pozicijos pastiprinimo?

– Mes ieškome žaidėjų, tačiau šiandien dar neturiu, ką pasakyti. Būtų gerai į B.Popovičiaus vietą pakviesti jauną ir perspektyvų užsienietį. Ekonominė situacija nėra geriausia, todėl labai brangių žaidėjų įpirkti negalime, tačiau mūsų trenerių kolektyvas yra pasiruošęs dirbti su tais krepšininkais, kuriuos klubas išsirinks.

– Kokį įspūdį jums palieka Jonas Valančiūnas?

– J.Valančiūnas yra geras žaidėjas, mes jau pernai buvome jį pakvietę į keletą treniruočių. Manau, jam atėjo laikas dirbti su mumis, atverti duris į vyrišką krepšinį. Jonas turi daug gerų savybių, bet yra ir dalykų, kuriuos jo žaidime reikės labai tobulinti. Kalbu apie pozicijos užsiėmimą, kamuolio priėmimą, įkirtimą į baudos aikštelę ir panašiai. J.Valančiūnas labai gabus, būtų gaila, jog pražiopsotume jį Lietuvoje, kaip tai padarėme su Martynu Andriuškevičiumi arba tuo pačiu Donatu Motiejūnu, su kuriuo dabar dirba kiti treneriai. Tai turėjome padaryti mes, lietuviai.

– K.Bajramovičiui turbūt dar teks gerokai paprakaituoti, kad pasiektų gerą sportinę formą?

– Taip, bet tai natūralu. Visą mėnesį jis treniravosi vienas, o to tikrai nepakanka. Dabar Kenanas dirbs su fizinio parengimo treneriu, o vėliau prisidės ir prie treniruočių stovyklos. Tikiu, kad LKF taurės finalui pasiruošime tikrai gerai.

– Šiandien kalbėjote su Tomu Pačėsu. Ar jis neprašė informacijos apie Kauno „Žalgirį“?

– Jis prašė medžiagos apie Malagos „Unicaja“, kurią jam ir davėme. Tačiau tai mūsų medžiaga, o kiekvienas treneris rungtynes planuoja savaip. Apie „Žalgirį“ medžiagos mes neturime, nes Kauno ekipą treniruoja naujas treneris Ramūnas Butautas. Be to, T.Pačėsas ja nesidomėjo.

VIDEO: Lietuvos ryte debiutavo Jonas Valančiūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius