Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 22

Kurtinaitis: „Efes Pilsen“ individualiai yra stipresni“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynes su Stambulo „Efes Pilsen“ ekipa galima pavadinti Rimo Kurtinaičio Eurolygos krikštu. Vyriausiasis sostinės klubo treneris jau šiandien 19:45 val. debiutuos stipriausiame Senojo žemyno klubų turnyre.
Rimas Kurtinaitis
R.Kurtinaitis tikisi, kad pasipriešinti „Efes Pilsen“ pavyks komandiniu žaidimu. / fotoreporteris.com/T.Tumalovičiaus nuotr.

„Atvyko visas žvaigdžynas – įspūdingos pavardės, įspūdingi kontraktai, – skambių epitetų nevengė R.Kurtinaitis. – Individualiai jie stipresni, bet mes kovosime."

Ambicijos, agresyvumas ir noras kovoti, kaip teigia R.Kurtinaitis, turėtų būti „Lietuvos ryto“ vizitinė kortelė šiame sezone.

– Kaip komandos žaidėjai nusiteikę prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes su Stambulo „Efes Pilsen“? – BaskeNews.lt pasiteiravo R.Kurtinaičio.

– Komanda nusiteikusi karingai, kaip ir visuomet. Gerbiame varžovą, kuris yra tikrai labai stiprus: įspūdingos pavardės, įspūdingi kontraktai, bet mes „Efes Pilsen“ visiškai nebijome ir žinome, kad namuose privalome laimėti, jeigu galvojame apie kitą etapą, o patekti į jį mes norime.

– Kokias stipriausias turkų klubo puses išskirtumėte ir apskritai ką galėtumėte pasakyti apie varžovų žaidimą?

– Stiprūs visų pozicijų žaidėjai. Skirsime didelį dėmesį Danieliui Santiago, kuris yra žymiai aukštesnis ir stipresnis nei mūsų vidurio puolėjai. Be abejo, turkai turi stiprią gynėjų liniją – Igoris Rakočevičius, Keremas Tunceri. Šių pozicijų žaidėjai yra individualiai stipresni nei mūsų krepšininkai, todėl tai bandysime slopinti komandiniu žaidimu.

Aikštėje jie nesilaiko griežtos disciplinos, kokios norėtume laikytis mes. Jie stiprūs individualiai, treneris žaidėjams suteikia laisvę ir paprastai rungtynių metu krepšininkai elgiasi pagal situaciją, bet jie gali tai sau leisti.

– Kokia jūsų komandos žaidėjų sveikata?

– Visų žaidėjų būklė puiki, išskyrus Zavacko, kurio patirta trauma, tikiuosi, bus laikina. Manau, kad gydytojai susitvarkys su šia problema.

– Komanda tarpsezoniu prarado 3 lyderius – Chucką Eidsoną, Marijoną Petravičių ir Mindaugą Lukauskį. Ar klubas sugebės laimėti svarbias rungtynes be šių žaidėjų?

– Neturime lyderių, tai neturime. Čia jau istorija, nes dabar auginame naujus lyderius. Šiuo metu neturime minėtiems krepšininkams lygiaverčių žaidėjų, bet manau, kad su kiekviena diena mūsų žaidimas gerės ir išvysime šioje komandoje kitų lyderių.

– Ar matote šį sezoną žaidėją, kuris galėtų būti kaip Eidsonas ir imtis lemiamais rungtynių momentais iniciatyvos bei lemti baigtį?

– Šį sezoną žaidžiame daugiau komandinį žaidimą, bet galbūt tas žaidėjas ir yra. Bojanas Popovičius nėra blogas žaidėjas. Jis nėra toks agresyvus pelnomų taškų atžvilgiu, koks buvo Eidsonas, bet tai paklusnus žaidėjas ir puikiai valdo komandą.

– Dejano Borovnjako ir Arono Bayneso žaidime matote pažangą?

– Naujokai tobulėja, bet vis dar turime su jais problemų.

– Kaip, jūsų nuomone, seksis rungtyniauti grupės varžybose?

– Tikimės nugalėti Belgrado „Partizan“ ir Orleano „Entente Orleans“. Šios komandos yra mūsų priešininkės kovoje dėl patekimo į „Top-16“ etapą. Grupėje nebijome nieko, todėl bandysime kovoti kiekvienose rungtynėse dėl pergalės.

– Apibūdinkite šio sezono „Lietuvos rytą“.

– Puiki, jauna ir agresyvi komanda. Žaidėjai nori laimėti, trokšta ne pinigų, o titulų. Galbūt darbo mums, treneriams, bus ir daugiau šį sezoną, bet taip jau yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius