-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 08

Kurtinaitis: žaisime ne su autsaideriais (video)

Septintose Eurolygos rungtynėse trečiadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda namie žais su B grupės autsaidere prancūzų Orleano „Entente“ ekipa. „Pergalė būtų pirmas žingsnis į kitą etapą“, – dvikovos išvakarėse sakė Lietuvos čempionų treneris Rimas Kurtinaitis.
BC „Lietuvos rytas“ treniruotė
„Lietuvos ryto“ treniruotė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį abi B grupės komandos sieks skirtingų tikslų. Vilniečiams pergalės reikia, kad sustiprintų savo šansus užsitikrinti vietą „Top-16“ varžybose, o pergalės džiaugsmo iki šiol neragavę prancūzai mėgins sugriebti paskutinį šiaudą. Pralaimėjimas Orleano komandai nubrauktų bet kokias teorines galimybes tęsti kovą dėl patekimo į kitą etapą.

Nors varžovai nepatyrė pergalės džiaugsmo, R.Kurtinaitis nelinkęs nurašyti „Entente“ ekipos. „Tai nėra autsaideriai. Jie kovėsi su visais ir tai nėra lengva komanda. Jie turi stiprių afroprancūzų, amerikiečių, jų žaidimas pagrįstas fizine jėga. Rungtynės bus labai įtemptos“, – prognozavo vilniečių strategas.

– Išvykoje pirmose tarpusavio rungtynėse prancūzus įveikėte 69:62. Kokius uždavinius keliate prieš rungtynes trečiadienį?

– Mums tai bus pirmas žingsnis į „Top-16“ varžybas. Taip susiklostė, kad net turėdami tris pergales, neturime jokio pranašumo prieš kitas komandas. Ši pergalė būtų tik pirmas žingsnis į kitą etapą. Apskaičiavome, kad mums gali prireikti penkių pergalių, kad patektume į „Top-16“.

– Kuo „Lietuvos ryto“ komanda gali būti pranašesnė?

– Turėtume atrodyti brandžiau taktiškai, kaip buvo ir Prancūzijoje. Jie ginasi agresyviai, mėginsime atakas atlikti iki galo, kol jie suklys gynyboje. Varžovai žaidimo braižo nekeičia, turi bendratį.

– Paskutinėse rungtynėse Stambule itin silpnai žaidė komandos aukštaūgiai...

– Turime problemų dėl vidurio puolėjų, bet su jais turime laimėti. Prancūzijoje jie susitvarkė. Aišku, paskutinėse rungtynėse Danielis Santiago buvo pranašesnis už mūsų aukštaūgius. Tai buvo vieno žmogaus faktorius. Iš esmės mane tenkina mūsų aukštaūgių žaidimas, tik jie galėtų atlikti geresnį darbą, atkovoti daugiau kamuolių ir pelnyti daugiau taškų. Jie gali žaisti geriau nei Stambule.

– Du pastarieji pralaimėjimai kelia įtampą?

– Žaidėme dvejas Eurolygos rungtynes išvykoje su stipriomis komandos, bet tie pralaimėjimai nebuvo beviltiški. Mums paprasčiausiai pritrūko meistriškumo ir kai kurių žaidėjų pagalbos. Su patirtimi turime problemų, bet ji įgyjama tik tokiose rungtynėse. Net dvikovoje su „Unicaja“ galėjome laimėti, bet pritrūkome patirties žaidimo Ispanijoje. Tai natūralu, namie pasirengę su visais kautis ir nugalėti.

– Dažniausiai komandos žaidimas pradeda strigti paskutiniame kėlinyje...

– Mūsų atsarginių žaidėjų suolelis nėra ilgas, rungtynių pabaigoje pagrindiniai žaidėjai pavargsta ir sprendimai aikštėje būna ne visai geri. Tuomet pradedame žaisti gatvės krepšinį, o tai atveda į pralaimėjimą. Bandome aiškinti, kad esame Eurolygos komanda ir esant bet kokiam nuovargiui turime žaisti organizuotai.

VIDEO: 15min.lt R.Kurtinaitis: esame brandesni taktiškai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius