Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 16

Labdaros ir paramos fondą įsteigęs Kleiza vaikus mokys gyvenimiškos patirties (nuotraukos)

Trečiadienį savo vardo labdaros ir paramos fondą pristatęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir Pirėjo „Olympiacos“ puolėjas Linas Kleiza neslėpė, jog jaunystėje buvo išdykęs. „Laimė, turėjau gerus tėvus, kurie mane prižiūrėjo. Tačiau vaikai, kuriems ir skirtas šis fondas, tokių tėvų neturi. Bandysiu pasidalyti savo gyvenimiška patirtimi. Stengsiuosi skirti gal ne tiek daug pinigų, kiek laiko“, – žadėjo geriausias 2009 metų Lietuvos krepšininkas.
Jau šiemet veiklą pradėsiantis L.Kleizos fondas daugiausia dėmesio skirs vaikų globos namų, socialinės rizikos šeimų ar specialių poreikių vaikams.
L.Kleiza fondui jau paaukojo 100 tūkst. Lt. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Jau šiemet veiklą pradėsiantis fondas daugiausia dėmesio skirs vaikų globos namų, socialinės rizikos šeimų ar specialiųjų poreikių vaikams. Fondo tikslas – suteikti finansinę, materialinę bei moralinę pagalbą bei sudaryti lygias galimybes sportuoti kiekvienam vaikui.

„Sportui mano gyvenime tenka ypač svarbus vaidmuo, tai įdomus laisvalaikis, kuris moko dirbti komandoje ir laikytis drausmės. Tad tikiu, kad ši veikla turėtų sudominti vaikus ir jaunimą, kurių dažnas neturi kuo užsiimti po pamokų ir ieško naujų iššūkių“, – tikino fondo įkūrėjas L.Kleiza.

Paaukojo šimtatūkstantinę sumą

Krepšininkas teigia, fondo įkūrimo pradžioje iš savo pusės paaukojęs 100 tūkst. Lt. Planuojama, jog fondo veikloje per metus dalyvaus apie 5000 vaikų ir jaunimo.

Bandysiu prikalbinti ir daugiau krepšininkų įsitraukti į fondo veiklą, – sakė L.Kleiza.„Tai tik pradžia. Tikiu, jog per porą metų šis fondas smarkiai išsiplės. Bandysiu prikalbinti ir daugiau krepšininkų įsitraukti į fondo veiklą“, – sakė „Olympiacos“ puolėjas.

Geriausio Lietuvos 2009 metų krepšininko labdaros ir paramos fondo naudą vaikų namų auklėtiniai pajus jau trečiadienį – apie 40 vaikų „Siemens“ arenoje nemokamai galės stebėti Eurolygos B grupės mačą tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir L.Kleizos atstovaujamos „Olympiacos“ komandų.

Idėja kilo seniai

Keturis sezonus už Atlanto NBA lygoje rungtyniavusiam ir tik šią vasarą Europos krepšinio komandos aprangą apsivilkusiam lietuviui idėja gimtinėje įsteigti tokį fondą kilo jau seniai, tačiau įgyvendinti pavyko tik dabar.

„Norėjau jau labai seniai, – teigė L.Kleiza. – Tačiau dabar atsirado didesnės galimybės, žaidžiu arčiau Lietuvos.“

Puolėjas taip pat neslėpė, jog jaunystėje buvo išdykęs ir pasidavęs blogų draugų įtakai dabar greičiausiai nebūtų pasiekęs to, ką pasiekė.

„Taip, buvau padykęs. Augdamas turėjau porą metų, per kuriuos viskas galėjo pakrypti į kitą, blogąją, pusę. Kiek žinau, dabar tų laikų dauguma mano draugų jau nelaisvėje, – atviravo 24 metų krepšininkas. – Laimė, aš turėjau gerus tėvus, kurie mane prižiūrėjo. Tačiau vaikai, kuriems ir skirtas šis fondas, tokių tėvų neturi. Bandysiu pasidalyti savo gyvenimiška patirtimi. Stengsiuosi skirti gal ne tiek daug pinigų, kiek laiko. Ypač vasarą, kai to laisvo laiko būna daugiau.“

Vadino Kalėdų stebuklu

Bendradarbiavimo sutartį su L.Kleizos labdaros ir paramos fondu trečiadienį pasirašiusi NVO vaikams konfederacijos direktorė Irena Pranskevičiūtė džiaugėsi tokiu krepšininko žingsniu, ypač tokiu sunkiu finansiškai Lietuvai laikotarpiu.

„Pirmiausia visų vaikų vardu norėčiau padėkoti už tokį gražų ir netikėtą Kalėdų stebuklą. Tikrai labai svarbu, jog L.Kleiza ėmėsi tokios veiklos ir taip greitai viską organizavo. Ypač turint omenyje tai, kad kitais metais neformaliam vaikų ugdymui praktiškai nebus skiriama jokių lėšų“, – džiaugėsi I.Pranskevičiūtė.

Federacija džiaugėsi iniciatyva

L.Kleizos labdaros ir paramos fondo pristatyme dalyvavęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas džiaugėsi krepšininko iniciatyva ir žadėjo visomis išgalėmis prisidėti prie sėkmingos fondo veikos.

Buvo labai smagu išgirsti iniciatyvą iš paties krepšininko, – teigė M.Balčiūnas.„Federacija jau ne pirmus metus vykdo įvairius socialinius projektus, tad buvo labai smagu išgirsti iniciatyvą iš paties krepšininko. Federacija tikrai prisidės viskuo, kuo galės, – žadėjo M.Balčiūnas. – Krepšininkų vardas tikrai labai padeda sėkmingai vykdyti tokių fondų veiklą. Tikime, jog ateityje šis fondas tik plėsis, nes darbo šioje srityje yra tikrai daug ir prasmingo.“

Orientuosis į jautriausias grupes

Pirmosios L.Kleizos labdaros ir paramos fondo socialinės partnerės buvo atrinktos pasitelkus Vilniaus pedagoginio universiteto Socialinės komunikacijos institutą.

„Kalbamės su kiekviena institucija atskirai: ypač svarbu atitikti konkrečios organizacijos poreikius. Šiuo metu planuojame įvairius bendrus projektus ir renginius, kur galėtų dalyvauti ir pats L.Kleiza“, – sakė vienas iš fondo idėjos propaguotojų, LKF komercijos direktorius Tomas Masaitis.

Jo nuomone, L.Kleizos labdaros ir paramos fondo iniciatyva gali virsti gražiu pavyzdžiu, kaip įtvirtinti neformalųjį ugdymo krepšelį Lietuvoje.

„Tyrimai rodo, kad vaiko neformaliajam ugdymo krepšeliui savivaldybės skiria nuo 1100 iki 4027 litų per metus. Be to, jis pasiekia ne visus vaikus. Todėl fondo veikla bus orientuota į jautriausias grupes: vaikų globos namų, socialinės rizikos šeimų ar specialiųjų poreikių vaikus ir jaunimą“, – teigė T.Masaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius