Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Legendinį krepšininką Šarūną Marčiulionį pagerbs rekordine gyvų gėlių skulptūra

Apie 20 tūkst. gyvų gėlių šįkart netaps įprastomis puokštėmis – jos bus panaudotos 3,5 m aukščio skulptūrai, skirtai pagerbti legendinį Lietuvos krepšininką Šarūną Marčiulionį.
Šarūnas Marčiulionis
Šarūnas Marčiulionis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Idėjos autorius Verkių gėlių turgaus vadovas Andrius Plesevičius sako, kad ypatingo šalies krepšinio gerbėjams įvykio – Lietuvoje vykstančio Europos vyrų krepšinio čempionato – metu svarbu ne tik palaikyti nacionalinę rinktinę, bet ir pagerbti tuos krepšininkus, kurie per nepriklausomos Lietuvos dvidešimtmetį prisidėjo prie solidžių šalies pozicijų krepšinio pasaulyje ir tapo įkvėpimu daugeliui jaunų sportininkų, kurie šiandien ar rytoj kovos dėl pergalių krepšinio aikštelėje.

„Šarūnas Marčiulionis yra ne tik vienas pirmųjų europiečių, pradėjusių žaisti NBA, bet ir vienas geriausių krepšininkų šalies istorijoje – jis pirmasis Vilniuje atidarė krepšinio mokyklą, taip tiesiogiai prisidėdamas prie jaunųjų talentų ugdymo. Taigi tikiu, kad ne tik mums, vilniečiams, jis yra simbolinė figūra“, – sakė A.Plesevičius.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./„Statybos“ komandoje praeityje žaidė daugybė garsių Lietuvos krepšininkų. Vienas tokių – Šarūnas Marčiulionis.
Šarūnas Marčiulionis.

Krepšininko skulptūrai planuojama panaudoti apie 20 tūkst. žalios, baltos ir rusvos spalvos chrizantemų – bus siekiama užregistruoti skulptūros iš didžiausio gyvų gėlių skaičiaus rekordą. Chrizantemos idėjai įgyvendinti pasirinktos ne tik dėl tinkamų natūralių spalvų, bet ir dėl to, kad esant vėsesniam ir nevėjuotam orui, išsilaiko apie savaitę.

Keturi Verkių gėlių turgaus darbuotojai skulptūrą ant specialiai įrengto karkaso sudėlios per rugsėjo 5 d. naktį. Investicija į skulptūrą, prie kurios kūrimo dirbo net 15 žmonių komanda, sieks apie 30 tūkst. litų.

Š.Marčiulioniui dedikuota gėlių skulptūra nuo rugsėjo 6 d. bus savaitę eksponuojama Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūrusiame Verkių gėlių turguje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius