-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 17 /21:43

Legendiniai mūšiai: Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“

Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ klubų akistata visada sulaukia ažiotažo ir prikausto krepšinio gerbėjų dėmesį. Nepaisant dažnai skirtingų komandų biudžetų, daugkartinių Lietuvos ir Ispanijos čempionų dvikovos būna ypač gražios ir intriguojančios.
Kauno „Žalgirio“ komanda
Kauno „Žalgirio“ komanda / Aurelijos Kripaitės nuotr.

Kad „Žalgirio“ ir „Real“ mūšiai yra įnirtingi, buvo galima įsitikinti ir praėjusį sezoną, kai šių varžovų keliai buvo susikirtę Eurolygos „Top 16“ etape. Pirmosiose rungtynėse Madride iš pradžių žalgiriečiai buvo įgiję 10 taškų persvarą, po to iniciatyvą perėmė šeimininkai, kol galiausiai nuo pergalės „Žalgirį“ skyrė 9 sekundės gynybos. Deja, per tą laiką Sergio Rodriguezas švystelėjo tritaškį iš kampo ir kauniečiai turėjo grįžti namo nuleidę galvas 74:75.

VIDEO: "Žalgirio" ir "Real" ekipų mačo pristatymas

Susitikus Kaune, atrodė, kad „Žalgiris“ yra dar arčiau pergalės, kai likus žaisti 90 sekundžių turėjo 7 taškų pranašumą. Tačiau ispanai sugebėjo išplėšti pratęsimą, kurį abi komandos sužaidė itin rezultatyviai (21:20). Nors tritaškį pataikė net Robertas Javtokas, „Real“ palaužė žalgiriečius 105:104.

Atmetus šiuos du neįtikėtinai pasibaigusius mačus, likęs „Žalgirio“ ir „Real“ kovų santykis Europos klubiniuose turnyruose yra 5-5.

Prieš penkerius metus Marcuso Browno ir Jono Mačiulio vedama komanda „Top 16“ etape vos nepatiesė ispanų Madride (85:88) ir vėliau pralaimėjo Kauno sporto halėje 69:83, tačiau ankstesnėse dvikovose dažniau triumfuodavo žalgiriečiai.

1985-1986 m. mūšiuose „Žalgiris“ abu kartus buvo pajėgesnis už „Real“ krepšininkus – 95:87 namuose ir 98:95 išvykoje. Po metų komandos pasidalijo po pergalę: mūsiškiai laimėjo Kaune (91:83), ispanai – Madride (104:96).

Įspūdinga kova vyko ir 1989-1990 m. Europos taurės turnyro pusfinalyje. Savo auksinio laikotarpio lyderius jau praradęs „Žalgiris“ Ispanijoje pralaimėjo 80:93 ir namuose turėjo panaikinti 13 taškų deficitą. Žalgiriečiai buvo labai arti tikslo, kai nuo suolelio pakilęs Darius Lukminas smeigė vieną tritaškį po kito ir pelnė net 26 taškus, bet garsaus NBA trenerio George‘o Karlo treniruojama „Real“ žengė į finalą pralaimėdama 77:89.

Kitos dvikovos su „Real“ ekipa kauniečiams reikėjo laukti beveik dešimtmetį. Kitą sezoną po triumfo Eurolygoje nukraujavęs „Žalgiris“ su Mindaugu Timinsku priešakyje dar laimėjo Madride 70:60, bet Kauno sporto halėje nusileido 65:67.

Tai iliustruoja ir prieš pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynes Žalgiris.lt paruoštas videoklipas. Kauno „Žalgiris“ ir Madrido „Real“ į aikštelę dar kartą žengs penktadienį, spalio 18 d., „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius